Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sportowy wygląd zegarów w Virtual Cocpit Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wgrywając skrypt poprzez VCP odblokował mi gość sportowy licznik, lecz jest on wyskalowany do 8 tyś obrotów gdzie posiadając Diesel-a jest wyskalowany troszkę mniej;/ W układzie liczników Classic wszystko jest ok, obroty są bodajże wyskalowane do 6 tyś.

Gość twierdził, że nie da się tego zmienić w sportowym liczniki lecz po ponownym research w internecie natknąłem się na taki link, gdzie normalnie gosc robi update zegarów a następnie koduje i jest sportowy układ w dobrze wyskalowanej wartości. Proszę o pomoc czy da się moją sytuacje jakoś przekodować (mam do dyspozycji VCDS) zostawiająć ten skrypt czy raczej nie. W przeciwnym razie czy mogę zrobić 1:1 jak na filmiku i będzie działać to poprawnie (pamiętając że miałem wczesniej puszczony skrypt na sportowe zegary mam tu na myśli czy mi przypadkiem licznik się nie zawiesi/wyłączy na amen) Z góry dzięki za odpowiedzi!

Aktualnie:

image.png.757e6c45a7c523f00cecd5198b896d7a.png

Docelowo jak bym chciał:

image.png.6bbc1e6f8715c532639c82586677ce53.png

Edytowane przez Fololii

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano
  • Rozwiązanie

Dobrze, że uszanował moje życzenie o nierozpowszechnianiu poza forum bez podania źródła?

https://a4-klub.pl/topic/479351-aktualizacja-softu-virtual-cockpit-w-audi-a4-b9/

Możesz, a nawet musisz zrobić aktualizację softu do wersji 0379 jeżeli chcesz na sport layout mieć obrotomierz wyskalowany do 6000 obr/min.

Powodem tego jest fakt, że pierwsze S4 wychodziły z silnikiem benzynowym i starsze softy z początków produkcji nie przewidywały wersji S4 z silnikami Diesla (do 6000), które pojawiły się dopiero później, a z nimi nowsze wersje softów do nich dostosowane.

Opublikowano
  • Autor

Temat rozwiązany, dokładnie przed chwilką ogarnąłem temat update softu VC pomógł! ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 22:26, Muskel1 napisał(a):

Dobrze, że uszanował moje życzenie o nierozpowszechnianiu poza forum bez podania źródła?

No uszanował, wedle życzenia.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Da radę wgrać Sport Layout przez OBD Eleven do rocznika 2016? Nawet gdyby była wersja poniżej SW300?

Opublikowano

Z wersją SW300 obrotomierz będzie pewnie tylko z benzyniaka, czyli do 8000 rpm.

Opublikowano

No tak tak; Ja mam TFSI.. czyli w takim układzie nawet jeśli wersja SW będzie poniżej 300 to i tak będzie działać?

Opublikowano

Powinno. Nie używałem do tego celu OBD11 więc nie potwierdzę. 

Opublikowano

Do 2016 roku idzie wgrać update do Virtualek? Ten 379

A i czy koniecznie potrzebuję VCDS do update Virtual Cockpitu

Opublikowano

Skoro masz benzyniaka, to nie ma takiej potrzeby.

Oficialnie soft ten nie jest przeznaczony do tego rocznika, więc wgrywanie go jest na własną odpowiedzialność. Praktycznie niektórzy wgrywali go nawet do wcześniejszych wersji niż Twoja.

Potrzebujesz narzędzie diagnostyczne, za pomocą którego wykasujesz błędy.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dobra, czyli na spokojnie moge wgrywać Sport Layout nawet z wersja SW0275?

Opublikowano

Nie pisałeś wyżej, że masz SW300?

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

Nie pisałeś wyżej, że masz SW300?

Problem w tym ze nie wiem jaką mam wersję, bo nie mam obd zeby to sprawdzić.

2 godziny temu, Whitee napisał(a):

Da radę wgrać Sport Layout przez OBD Eleven do rocznika 2016? Nawet gdyby była wersja poniżej SW300?

Wydaje mi sie ze mam ponizej SW300

Opublikowano

To bez podpięcia pod OBD2 nie sprawdzisz.

Opublikowano

A wizualnie idzie to jakoś sprawdzic czy mam ponizej wersji 300? Roznice wizualne jakieś / spis changelog od aktualizacji?

Opublikowano

Nie.

Opublikowano
21 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie.

Dobra okazało się że mam wersję 0299. Do jakiej wersji mogę maksymalnie bezpiecznie zaaktualizować? 0379 wejdzie? Auto z Stanów rocznik 2016/2017

IMG_9406.png

Opublikowano

Tak jak już wyżej napisałem.  SW0379 nie jest oficialnie przeznaczone do tego rocznika. Update na własną odpowiedzialność, z resztą jak każdy software update, i to obojętnie czy przeznaczony, czy nie. Zawsze jest ryzyko.

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Tak jak już wyżej napisałem.  SW0379 nie jest oficialnie przeznaczone do tego rocznika. Update na własną odpowiedzialność, z resztą jak każdy software update, i to obojętnie czy przeznaczony, czy nie. Zawsze jest ryzyko.

Ostatnie pytanie zeby nie zamęczać, czy wgrywałeś moze do siebie SW0379? Bo pisałem z gościem co zajmuje sie kodowaniem VAG i pod moją wersje ma własnie 0379. Co mogłoby się stać? Wykonawca gwarantuje że jeśli coś pojdzie nie tak to kupi mi nowy :D 

Opublikowano

No przecież temat wgrania 0379, który wstawiłem i opisałem na forum jest w moim A4 robiony. Wszystko tam opisałem:whistling:

Kręcimy się w kółko. Napisałem już wyżej, że oficjalnie nie jest to soft do tego rocznika. Jest to wyraźnie napisane w TPI 2052820/1. Pomimo tego udaje się go pomyślnie zainstalować w tych rocznikach. 

Ryzyko przy wgrywaniu softu jest jednak zawsze, nawet z dedykowanymi softami.