Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dźwięk kompresora klimatyzacji w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu walczę z dziwna praca kompresora takie wycie w okolicach kompresora wyłączę na panelu od klimatyzacji kompresor i cisza włączę i raz zawyje na chwilę po czy się wyciszy a nie raz słychać cały czas 

Dodam że zmieniałem kompresor na inny używany byli to samo może ciszej więc kupiłem nowy oryginał przez parę dni nic nie słyszałem a dziś się znów pojawił ten dźwięk słychać go tylko z przodu koło kompresora 

Wyłączyłem klimatyzację włączyłem sekundę zawyło i cisza 

Co to może się dziać 3 kompresory i dźwięk się pojawia tylko jest poprawa że nie zawsze i ciszej wyje 

Opublikowano

Sama wymiana kompresora to plaster na d*pę, wyje bo jest syf w układzie, trzeba cały układ w miarę możliwości rozebrać i wyczyścić, skraplacz do wymiany (brak możliwości wypłukania go z powodu jego konstrukcji), dysza rozprężna do wymiany, osuszacz do wymiany. Do tego wszystkie o-ringi na każdych połączeniach.

Opublikowano
  • Autor

Skraplacz był też wymieniany czyli został zawór rozprężny i osuszacz układ też czyszczony 

Powiesz czego by wyła bo tego nie rozumiem 

Opublikowano
  • Autor

Masz może numery dyszy rozprężnej i osuszacza 

Opublikowano

A co czujnik pokazuje? Jakieś błędy masz? Jaki czynnik jest w układzie? Pierwszy zaczął wyć bo pewnie nie było żadnego serwisu klimy i się zatarł, zaczął opiłkować i uwalił kolejny kompresor, wyczyściłeś ale pewnie nie wszystko. Nowy kompresor dostał opiłki i też już jest do wymiany. Robotę z klimą robi się kompleksowo na raz, zwłaszcza przy zatarciu, bo potem są takie akcje. Numeru dyszy nie znam niestety, zapytaj w dziale numerów części.

Opublikowano
  • Autor

Błędów brak a o jaki ci czujnik chodzi chcesz wiedzieć jakie jest ciśnienie w układzie 

Co do zatarcia kompresora to nie był zatarty lekko się kręcił też nie było widać żadnych opiłków 

Opublikowano
  • Autor

Też jak by się zatarł to by cały czas głośno chodził a on raz wył a teraz cisza a stary cały czas było słychać