Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Mam problem z otwieraniem szyb z pilota. Po wymienieniu wkładu lusterek z grzaniem i przypisaniu tego kodu do drzwi kierowcy i pasażera (dołączam niżej) przestały się otwierać z pilota. Czy mógłby ktoś powiedzieć czy któraś z tych pozycji odpowiada za to? Czy można również obejść obniżanie lusterka prawego do cofania tz. Jak pozycja pokrętła lusterek jest na środku to wtedy lusterka grzeją a jak przekręcę na prawe lusterko to wtedy się obniża po wbiciu wstecznego ale już nie grzeją lusterka. Z góry dziękuję za pomoc.
Muskel1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Kto ci powiedział, że to kodowanie jest prawidłowe?
Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Wziąłem wzór z innego samochodu czy jest prawidłowe nie mam pojęcia ale lusterka grzeją teraz.
Muskel1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 ?♂️ Tak się nie robi. Kodowania są indywidualne do danego pojazdu i wyposażenia. Nie wkleja się ich "na pałę" z innego pojazdu.
Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Mam zdjęcie starego kodu, czy któraś z pozycji odpowiada za sterowanie szybami z pilota?
Muskel1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Żadna. Musisz przyuczyć pozycje krańcowe szyb w obu sterownikach.
Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Czy wiesz jak je przyuczyć vagiem?
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Rozwiązanie Opublikowano 22 Grudnia 2024 Żadnym vagiem. Przyciskami szyb. Najpierw w drzwiach kierowcy, wciskasz przycisk otwierania szyby i trzymasz go cały czas w pozycji dolnej, aż szyba całkowicie zjedzie w dół, przytrzymujesz go nadal 3-5sek. Następnie podnosisz szybę przyciskiem i przytrzymujesz go w pozycji w górę, aż szyba całkowicie się zamknie. Przytrzymujesz także w górnej pozycji 3-5 sek. Przechodzisz do drzwi pasażera i wykonujesz tę samą procedurę przyciskiem umieszczonym w drzwiach pazażera. W razie potrzeby należy przyuczyć także drzwi tylne.
Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Okej dzięki wielkie za pomoc, a nie orientujesz się czy mogę zmienić coś w kodowaniu, żeby na ekranie liczników pojawiło mi się prędkość bądź średnie spalania zamiast zasięgu? Dodaje, że nie mam manetki z przełącznikami ekranu.
Muskel1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Bez manetki i bez pełnego FIS niemożliwe.
Krysztianeq Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Okej jutro sprawdzę uczenie szyb z przycisku i dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi