Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z podświetleniem klamki drzwi kierowcy w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam korzystając z forum postanowiłem dołożyc oświetlenie klamek zewnętrznych w Audi A4 b9 2021 rok.Zakupiłem gotowy zestaw na jednym z chinskich portali i zgodnie z informacjami z forum  dołożyłem w drzwich pasażera przód i tył i tył kierowcy wszystko świeci i działa ok.Dodam tylko że moduł  czujnik klamki po prawej stronie 8W0927754 a w drzwiach lewych po stronie kierowcy 8w0927753.Problem pojawia się w drzwiach kierowcy ponieważ zamontowany jest czujnik moduł o nr 8W1927753 który jest większy od pozostałych i ma wbudowany moduł led oraz instalacje z 2 wtyczkami po lewej jak i prawej  ..Brak jest miejsca na dołożenie lampki ..Oczywiście keyless działa prawidłowo zamyka i otwiera auto natomiast moduł led nie świeci ..zakodowałem w sterowniku drzwi ale nadal zero efektu.Pytanie czy możliwe jest uszkodzenie lampki led w tym module?ewentualne inne propozycje które mogę sprawdzić..W załączeniu foto modułu oraz skan.

20241227_112043.jpg

20241227_112046.jpg

Screenshot 2024-12-28 at 18-54-52 Czujnik klamki drzwi AUDI RS4 RS5 8W1927753B 8W1927753B za 230 zł z kłodzko - Allegro.pl - (13785841323).png

Screenshot 2024-12-28 at 18-55-16 Czujnik klamki drzwi AUDI RS4 RS5 8W1927753B 8W1927753B za 230 zł z kłodzko - Allegro.pl - (13785841323).png

pełny skan.txt

Opublikowano
9 minut temu, bodygard38 napisał(a):

czy możliwe jest uszkodzenie lampki led w tym module?

Podmień lampki to się dowiesz.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wskazówkę auto fabrycznie nie miało podświetlanych klamek...a  może inne kodowania lub adaptację wchodzą w grę?bo w skanie nie widać żadnych problemów?zakup modułu to 350zł i jest ich mało na rynku w porównaniu do modułów tych krótkich..

Opublikowano
13 minut temu, bodygard38 napisał(a):

a  może inne kodowania lub adaptację wchodzą w grę?

Nie. Masz już aktywowane podświetlane klamki. Podaj zewnętrznie napięcie do lampki i będziesz widział czy zaświeci.

Opublikowano
  • Autor

Ok jutro  wymontuje moduł i podam napięcie z zewnątrz  12 v rozumiem że na prawą stronę wtyczki kolor czarny ?

na lewej czyli brązowej jest napięcie cały czas sprawdzałem ostatnio..odłączenie prawej strony kostka czarna powoduje przestanie działania keylles.

36ed458ac6864c03bbe36afb44e28dc23a6cbc3e_1280.jpg

jeszcze jedno we wszystkich drzwiach dokladajac oświetlenie wpinałem się w biała kostkę T20 pin nr 3 i pin nr 1 w przednich drzwiach instalacja jest jak na foto natomiast jak sprawdzałem w T20 pin nr 3 jest pusty.możliwe że zasilanie na moduł idzie z innego zródła..

Edytowane przez bodygard38

Opublikowano
13 minut temu, bodygard38 napisał(a):

12 v rozumiem że na prawą stronę wtyczki kolor czarny ?

Tak.

15 minut temu, bodygard38 napisał(a):

wpinałem się w biała kostkę T20 pin nr 3

Bo tak jest oryginalnie.

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiazany dziękuję za interesowanie Muskel1. Nowy czujnik z lampka rozwiązał problem.Teraz jest jak powinno.

20250101_160748.jpg