bodygard38 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Witam korzystając z forum postanowiłem dołożyc oświetlenie klamek zewnętrznych w Audi A4 b9 2021 rok.Zakupiłem gotowy zestaw na jednym z chinskich portali i zgodnie z informacjami z forum dołożyłem w drzwich pasażera przód i tył i tył kierowcy wszystko świeci i działa ok.Dodam tylko że moduł czujnik klamki po prawej stronie 8W0927754 a w drzwiach lewych po stronie kierowcy 8w0927753.Problem pojawia się w drzwiach kierowcy ponieważ zamontowany jest czujnik moduł o nr 8W1927753 który jest większy od pozostałych i ma wbudowany moduł led oraz instalacje z 2 wtyczkami po lewej jak i prawej ..Brak jest miejsca na dołożenie lampki ..Oczywiście keyless działa prawidłowo zamyka i otwiera auto natomiast moduł led nie świeci ..zakodowałem w sterowniku drzwi ale nadal zero efektu.Pytanie czy możliwe jest uszkodzenie lampki led w tym module?ewentualne inne propozycje które mogę sprawdzić..W załączeniu foto modułu oraz skan. pełny skan.txt
Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 9 minut temu, bodygard38 napisał(a): czy możliwe jest uszkodzenie lampki led w tym module? Podmień lampki to się dowiesz.
bodygard38 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 Dzięki za wskazówkę auto fabrycznie nie miało podświetlanych klamek...a może inne kodowania lub adaptację wchodzą w grę?bo w skanie nie widać żadnych problemów?zakup modułu to 350zł i jest ich mało na rynku w porównaniu do modułów tych krótkich..
Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 13 minut temu, bodygard38 napisał(a): a może inne kodowania lub adaptację wchodzą w grę? Nie. Masz już aktywowane podświetlane klamki. Podaj zewnętrznie napięcie do lampki i będziesz widział czy zaświeci.
bodygard38 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Ok jutro wymontuje moduł i podam napięcie z zewnątrz 12 v rozumiem że na prawą stronę wtyczki kolor czarny ? na lewej czyli brązowej jest napięcie cały czas sprawdzałem ostatnio..odłączenie prawej strony kostka czarna powoduje przestanie działania keylles. jeszcze jedno we wszystkich drzwiach dokladajac oświetlenie wpinałem się w biała kostkę T20 pin nr 3 i pin nr 1 w przednich drzwiach instalacja jest jak na foto natomiast jak sprawdzałem w T20 pin nr 3 jest pusty.możliwe że zasilanie na moduł idzie z innego zródła.. Edytowane 28 Grudnia 2024 przez bodygard38
Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 13 minut temu, bodygard38 napisał(a): 12 v rozumiem że na prawą stronę wtyczki kolor czarny ? Tak. 15 minut temu, bodygard38 napisał(a): wpinałem się w biała kostkę T20 pin nr 3 Bo tak jest oryginalnie.
bodygard38 Opublikowano 1 Stycznia Autor Opublikowano 1 Stycznia Problem rozwiazany dziękuję za interesowanie Muskel1. Nowy czujnik z lampka rozwiązał problem.Teraz jest jak powinno.
Rekomendowane odpowiedzi