xudix4 Opublikowano Piątek o 20:04 Opublikowano Piątek o 20:04 Witam, pacjent a4 b5 1.9 afn quattro 1996r kupiłem go od znajomego już z tym defektem, mianowicie na liczniku nie działa kilka rzeczy, mianowicie: obrotomierz nie pokazuje nic (w vcds silnik pokazuje) prekosciomierz nie działa ale tu akurat nie ma czujnika na skrzyni paliwa nie pokazuje ale to albo pływak albo coś z wiązką bo pokazuje błąd temperatura nie pokazuje (vcds silnik pokazuje temperaturę poprawnie, na climatronicu kanał 51 nie pokrywa się z tym co pokazuje vcds, na vcds pokazuje np. 50 stopni a na kanale 51 90stopni) kierunki, światła długie dzialaja airbag sie świeci (jest przerwana wiązka), gdy usunie się błąd to na chwilę znika kontrolka zamiast temperatury pokazuje E ale czasem załapie i pokazuje dobrą temperaturę ABS się świeci ale to czujnik urwany do tego: ciśnienie oleju oraz płyn chłodniczy cały czas mruga mimo że wszystko jest okej Poprzedni właściciel kombinował coś z tymi licznikami ale to nic nie dało, aktualnie jest jakiś vdo ale niestety nie znam numerów, mam na podmiankę licznik z pollifta 98r ale kostki mi nie pasują ktos może ma jakieś pomysły? Podobno kiedyś mogło się to stać przy wyminie nagrzewnicy czy jednak licznik też tak potrafi zwariować i szukać innego po prostu
Rekomendowane odpowiedzi