Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Od strony kierowcy w Audi A4 B7 wieje cały czas gorące powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

IMG_20250121_164320.thumb.jpg.d9d278c2413ebbf9bbcfe2ac63d7e3ba.jpgIMG_20250121_164320.thumb.jpg.d9d278c2413ebbf9bbcfe2ac63d7e3ba.jpgWitam miałem ułamek z odpowietrzeniem mimo 90 na zegarach było cały czas zimno.

Auto odpowietrzone teraz strona kierowcy wieje cały czas gorącym. Wyskoczyły dwa błędy silniczkow.

Zrobiłem vcds reset klimatronika błędy z silniczkami zniknęły pojawiły się dwa błędy o potencjometrach coś. Powracają cały czas.

Mógłby ktoś pomóc w namierzeniu tych silniczków.

Kurde przed tym jak sie zapowietrzył i grzał i chłodził pojechał na odpowietrzenie układu przestał chłodzić. 

Dobra bajzdel z gorącym powietrzem robi V158. Ale głupi jestem chyba on jest po stronie kierowcy ale od strony sprzęgła czy gazu ???

Kurcze dziś nawiewy zwariowały wczoraj strony kierowcy tylko grzała a dziś tylko zimne. Co się mogło zadziać który badziewny silniczek odpowiada za to. 

Strona pasażera okej 

IMG_20250121_162923.jpg

Edytowane przez czorny27
Opublikowano

Zrób Vagiem nastawy podstawowe, może pomoże na chwilę. Normalnie to musisz wyjąć te siłowniki (silniczki), rozebrać i spróbować popsikać preparatem do potencjometrów, rozruszać te potencjometry, bo one robią problem i dobrze to poskładać. Potem jeszcze raz nastawy podstawowe. Ten V158 jest po lewej stronie nad pedałem gazu, trudno go wyjąć, trzeba trochę cierpliwości i sprawnych rąk, a ten V113 zobaczysz po wyjęciu schowka po stronie pasażera, to jeden z tych koło dmuchawy. Tu na forum jest pełno na ten temat i zdjęcia z tymi silniczkami, który i gdzie się znajduje.

Opublikowano

Dobra v158 potencjometr g220.

Dziś wyjęty. To ten od strony kierowcy nad prawym kolanem. Odkręcić go to pikuś w porównaniu z przykręceniem wszystkich 3 śrub. Skręciłem go na dwie bo górnej za h.... nie dałem rady nawet jak zacząłem od góry i obróciłem silniczek.

Po wymianie adaptacja i nastawy podstawowe bo sam nie ruszyl.

Teraz strona kierowcy i chłodzi i grzeje.

Strony pasażera narazie nie ruszam bo tam niby wszystko jest okej.

Silniczek miałem drugi zdjalem go całkowicie z czerwonej dźwigni bo nie miałem pojęcia jak tego motylka ustawić żeby wypiąć z tym kawałkiem czerwonego ramienia.

Opublikowano

Ok, jak nie błędów to reszty nie ruszaj. Co do trzeciej śrubki po stronie lewej wkładałem ją namagnesowaną nasadką, było ciężko ale poszło.