DjPablo Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Witam wszystkich ! mam taki problem nie mogę skasować błędu 03157 , bawiłem się kodowaniem i zielonym menu, poniżej screeny z zielonego menu, ustawiłem to intuicyjnie czytając inne posty na forum związanym z tym błędem. Moje wyposażenie to: klima jednostrefowa, hak, grzane fotele, elektryczna nagrzewnica. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi, poniżej wysyłam screen z zielonego menu, błąd vcds i car wyposażenie - nie mam nic na szaro. Jedyną rzeczą, którą aktywowałem to Audi drive selekt ale wyłączając to w sterowniku 09 i w zielonym menu błąd nie znika.
Muskel1 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 6 godzin temu, DjPablo napisał(a): Jedyną rzeczą, którą aktywowałem to Audi drive selekt ale wyłączając to w sterowniku 09 i w zielonym menu Według której instrukcji?
DjPablo Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego Dopiero raczkuje, na pewno coś źle zakodowałem, ale jeśli ktoś dostrzega gdzie popełniłem błąd co pomoże mi pozbyć się tego błędu to będę bardzo Wdzięczny
Muskel1 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Nie odpowiedziałeś na pytanie. Z której instrukcji korzystałeś?
DjPablo Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego Z żadnej instrukcji , metodą prób i błędów i jakieś ogólnikowe informacje z netu, które właśnie doprowadziły do tego błędu.
DjPablo Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego No właśnie coś nie do końca robię dobrze, bo jak mi się wydaje, że przywróciłem pierwotne kodowanie, to błąd jest czyli coś robię źle, a nie zrobiłem sobie zdjęć pierwotnego kodowania, w screenach które dodałem nie widać nic nie „halo” dla osób które są bardziej doświadczone niż ja ?
Monti Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 29 minut temu, DjPablo napisał(a): Nie To będzie ciężko wrócić do fabrycznych bez zapisanych wartości.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 6 Lutego Rozwiązanie Opublikowano 6 Lutego Odznacz zaznaczony punkt, następnie reboot jednostki MMI i sprawdź czy błąd da się wykasować.
DjPablo Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego Krótko mówiąc błąd zniknął! dziękuję Ci bardzo ! Następnym razem trzeba patrzeć co się robi i robić zdjęcia ! Jeszcze raz dziękuję Ci !!!
Muskel1 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Jest też jedna zasada przy kodowaniu. Przed każdym kodowaniem należy wykonać pełny auto-scan, aby zostały na nim zapisane kodowania wszystkich sterowników. Ułatwi to znacznie w przyszłości szukanie błędów i w razie wystąpienia problemów, cofnięcie kodowań. Jeżeli dokonuje się zmian w adaptacjach, należy przed wprowadzeniem zmian wykonać mapę adaptacji danego sterownika (tzw. adpmap). W Twoim przypadku akurat, wina leżała nie po stronie kodowań lub adaptacji, tylko po stronie ustawień w zielonym menu. Tutaj trzeba najlepiej zrobić fotki przed zmianami.
Rekomendowane odpowiedzi