Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Eibach Sportline vs Pro Kit w Audi A4 B8

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Hugo,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupiłem a4b8 avant, który jest na sprężynach sportline i jest sztywno i nisko i niekomfortowo, nie wiem jakie mam amortyzatory bo we wnęce koła zapasowego nie mam wlepy, pytanie czy jeśli zmienię sprężyny na pro kit to komfort się poprawi? Bo nie wiem czy wymiana sportline na pro kit jest warta świeczki czy nie, seryjnych sprężyn bym nie chciał bo mam koła 19' i wyglądałoby to jak wóz drabiniasty. Pacjent to a4b8 2.0tdi 

Opublikowano

Najpierw zacznij od sprawdzenia jakie masz amortyzatory. Wlepę masz też na okładce książki serwisowej, a jak nie to rozkoduj sobie VIN. 

Opublikowano

Odzie gdzieś Vin rozszyfrować za darmo czy trzeba płacić?

Opublikowano (edytowane)

Według Vin mam zawieszenie 1be

Edytowane przez Kermit90
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Jeżeli zmienisz sprężyny na Eibach Pro Kit to na pewno będzie poprawa w komforcie. Ja miałem 1BV + Sportline i było już twardo i mało komfortowo na słabszych drogach,

Opublikowano

Czyli mówisz, że ten zabieg zmiany sportline na pro kit się opłaci jeśli chodzi o komfort?  Bo szukam właśnie opinie czy warto się pakować w koszta czy po zmianie będzie wyczuwalna poprawa komfortu

Opublikowano

@Kermit90 poprawa na pewno będzie, ale czy na tyle, że będzie Cię satysfakcjonowała, to nie jestem w stanie przewidzieć. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki @Hugo za odpowiedź, zmienię jednak na pro kit 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

Daj znaka jak zmienisz. Na pewno auto pójdzie w górę i zrobi się bardziej miękko. Sportline na pewno ktoś kupi od Ciebie.