Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 1.8 T AEB - Reanimacja by Młody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 1.8 T AEB -Reanimacja Gruzinka 

? Witam. ?

Zostałem posiadaczem Audi A4 B5 z silnikiem 1.8 T o kodzie AEB z roku 1996. Jeśli chodzi o markę Audi to byłem już posiadaczem jeden a4 oraz 80 i jakoś sentyment do A4 pozostał ? a że ja lubię wyzwania więc postanowiłem reanimować gruzinka z rodziny, który miał iść na złom. Nie ma co się oszukiwać i prawda jest taka, że wyzwanie jest duże ? ale kto nie spróbuje ten nie pije szampana jak to mówią. Przy poprzedniczce popełniłem dużo błędów i głupich kroków, o których lepiej nie pamiętać i nie wspominać ?ale czas wiele nauczył i dał doświadczenia czego nie robić i w jakim kierunku nie podążać. Mam nadzieję, że przy tym projekcie będzie dużo lepiej chociaż człowiek uczy się całe życie i mam nadzieję, że będziecie wspierać mnie mentalnie i naprowadzać na prawidłową drogę jak będę zaczynał z niej schodzić ??? A więc przedstawiam wam gruzinka;

Dane techniczne; 

Pojemność silnika; 1781 cm3 drugi już silnik w aucie, w poprzednim podobno padł rozrząd 

Moc; 150 Km / 110 kW 

Silnik; Benzyna

Rok produkcji; 1996 

Wyposażenie; (szczegółowo nie wnikałem co jest dokładnie ale na pierwszy rzut oka)

- elektryczne szyby przód 

- elektryczne lusterka

- klimatyzacja jednostrefowa 

- zmieniarka płyt 

- poduszka pasażera 

- hak 

- lampy soczewki dołożone nie oryginalnie

Plany wobec autka; 

- na sam najpierw wwalenie wnętrza i ogarniecie całości; mycie, szorowanie itd..

- wymiana podsufitki oraz boczków drzwi i plastików na nich

- próba naprawy deski rozdzielczej chociaż nie wiem czy da się to jakoś ogarnąć

- ogarnięcie blacharki z zewnątrz; podmiana zderzaka przedniego na jaki jeszcze nie wiem, spasowanie wszystkiego ładnie, polerka itd.. 

- wymiana zawieszenia; nowe wahacze, tuleje, gwint 

- założenie jakieś ładnej felgi 17 może 18 

- w planach jest również jakiś nie wielki remont silnika ewentualnie jakiś wsap ale jak to będzie czas pokaże 

- coś pewnie się jeszcze znajdzie ??

IMG_20250222_070714.jpg

IMG_20250222_070727.jpg

IMG_20250222_070739.jpg

IMG_20250222_070755.jpg

IMG_20250222_070804.jpg

IMG_20250222_070818.jpg

Opublikowano

Ale luksus z tą pikowaną podsufitką ? boczki wypchaj, powpychaj pinezki i będzie komplet ? co masz niby na desce że chcesz to naprawić?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Ale luksus z tą pikowaną podsufitką ? boczki wypchaj, powpychaj pinezki i będzie komplet ? co masz niby na desce że chcesz to naprawić?

To już wolę jeździć chyba bez tapicerki ?? a odnośnie deski to rogi przy słupkach się po odklejały bo odstają i drażnią mnie trochę, pewnie raczej z tym nic się nie uda zdziałać ale spróbować trzeba ? kto nie spróbuję ten się nie dowie ?

Opublikowano

To nie odklejenie, materiał od wilgoci cały się powyginał. Szukaj drugiej deski.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

To nie odklejenie, materiał od wilgoci cały się powyginał. Szukaj drugiej deski.

Brałem to pod uwagę właśnie, że pozostanie tylko ta opcja ? ale na razie skupie się bardziej na zawieszeniu bo do wymiany na pewno są tuleje wahacza dolnego i końcówki ? następnie trochę poprawie wygląd wizualny aby się lepiej prezentował i później zacznę się skupiać na tych innych drobiazgach, że tak to ujmę ?

Opublikowano

Jak coś to szukaj deski od polifta, jest wykonana z innego materiału i nie ma problemów z pękaniem czy wyginaniem się.