MlodyElk Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Audi A4 1.8 T AEB -Reanimacja Gruzinka 👋 Witam. 👋 Zostałem posiadaczem Audi A4 B5 z silnikiem 1.8 T o kodzie AEB z roku 1996. Jeśli chodzi o markę Audi to byłem już posiadaczem jeden a4 oraz 80 i jakoś sentyment do A4 pozostał 🥰 a że ja lubię wyzwania więc postanowiłem reanimować gruzinka z rodziny, który miał iść na złom. Nie ma co się oszukiwać i prawda jest taka, że wyzwanie jest duże 💪 ale kto nie spróbuje ten nie pije szampana jak to mówią. Przy poprzedniczce popełniłem dużo błędów i głupich kroków, o których lepiej nie pamiętać i nie wspominać 😅ale czas wiele nauczył i dał doświadczenia czego nie robić i w jakim kierunku nie podążać. Mam nadzieję, że przy tym projekcie będzie dużo lepiej chociaż człowiek uczy się całe życie i mam nadzieję, że będziecie wspierać mnie mentalnie i naprowadzać na prawidłową drogę jak będę zaczynał z niej schodzić 😃😃😃 A więc przedstawiam wam gruzinka; Dane techniczne; Pojemność silnika; 1781 cm3 drugi już silnik w aucie, w poprzednim podobno padł rozrząd Moc; 150 Km / 110 kW Silnik; Benzyna Rok produkcji; 1996 Wyposażenie; (szczegółowo nie wnikałem co jest dokładnie ale na pierwszy rzut oka) - elektryczne szyby przód - elektryczne lusterka - klimatyzacja jednostrefowa - zmieniarka płyt - poduszka pasażera - hak - lampy soczewki dołożone nie oryginalnie Plany wobec autka; - na sam najpierw wwalenie wnętrza i ogarniecie całości; mycie, szorowanie itd.. - wymiana podsufitki oraz boczków drzwi i plastików na nich - próba naprawy deski rozdzielczej chociaż nie wiem czy da się to jakoś ogarnąć - ogarnięcie blacharki z zewnątrz; podmiana zderzaka przedniego na jaki jeszcze nie wiem, spasowanie wszystkiego ładnie, polerka itd.. - wymiana zawieszenia; nowe wahacze, tuleje, gwint - założenie jakieś ładnej felgi 17 może 18 - w planach jest również jakiś nie wielki remont silnika ewentualnie jakiś wsap ale jak to będzie czas pokaże - coś pewnie się jeszcze znajdzie 😁😁 1
Langista Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ale luksus z tą pikowaną podsufitką 😅 boczki wypchaj, powpychaj pinezki i będzie komplet 🤣 co masz niby na desce że chcesz to naprawić?
MlodyElk Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu 2 godziny temu, Langista napisał(a): Ale luksus z tą pikowaną podsufitką 😅 boczki wypchaj, powpychaj pinezki i będzie komplet 🤣 co masz niby na desce że chcesz to naprawić? To już wolę jeździć chyba bez tapicerki 😂😂 a odnośnie deski to rogi przy słupkach się po odklejały bo odstają i drażnią mnie trochę, pewnie raczej z tym nic się nie uda zdziałać ale spróbować trzeba 😉 kto nie spróbuję ten się nie dowie 😉
Rekomendowane odpowiedzi