Adrian lesiuk Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Witajcie. Spotkała mnie bardzo nieprzyjemna sytuacja z mechanikiem. Postawiłem swoją Audiczke na hamulce ( normalnie robię sam ale zima i przegląd się zbliżał więc postanowiłem dać zarobić). Nie piszę tego posta po to żeby osrać hałturnika ale po tygodniu oddał auto, założył średniaki klocki, " zregenerował 3 zaciski, jeden wstawił nowy, tyle z większych robot. Zarzyczyl sobie 2 tys, usrał w oleju jasne wnętrze mojej pięknej Pani a hamulec działał ale jak wcisnąlem go do podłogi. Pierwsza reklamacja- czyszczenie wnętrza i wymiana drugiego zacisku z tyłu. Niezręczna sytuacja ale trzeba było. Przyszły mrozy, postanowiłem że przestoi na podwórku ten ciężki okres ale w miniony weekend postanowiłem zrobić przegląd techniczny. Auto nie przeszło badań z powodu pękniętego przewodu hamulcowego i cieknącego "regenerowanego" zacisku. Kolejna niezręczna sytuacja ale poinformowałem mechanika telefonicznie. SMS, MMS, 3 połączenia nieodebrane. Spoko, każdy ma prawo przecież do odpoczynku.... Czekam do poniedzialku ale się nie doczekałem odpowiedzi.... Cóż można zrobić w takiej sytuacji? Mechanik otrzymał na dzień dobry zapłatę adekwatną do wykonanej pracy, co niestety się mu nie spodobało..... Wybaczcie za takie długie wprowadzenie ale już przechodzę do sedna sprawy. Za dobrze mi to poszło wszystko bo po kilku godzinach auto ogarnięte. Hamulce w końcu takie jak trzeba ale zacząłem sprawdzać pod maską czy nie dostałem jeszcze jakiejś bomby z opóźnionym zapłonem... Ojej i filtry wymieniane były latem 2024 roku a tu na blaszkach od pokrywki filtra powietrza, świeżo wytarte ślady, dokładnie w tych miejscach, w których się je odpina. Filtr powietrza ok ale podejrzewam że został wyciągniety podczas sypania piasku.... Co robić? Wyplucze silnik kilka razy, wymienię filtr ale czytam że dobrze też ogarnąć pompę oleju. Czy znajduje się ona w misce olejowej? Mam problem ze znalezieniem dobrych informacji. Proszę Was o pomoc...! Prawie nowe auto, raptem 450 tys przejechane, w duże mrozy na dotyk odpala. Przejechane jakieś 30 km, więcej nie jeżdżę póki nie ogarnę tego.... Proszę o pomoc, dobrą rade
Rekomendowane odpowiedzi