Kuba0308 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Witam, mam problem z pracą reflektorów w trybie automatycznym. W jasny i słoneczny dzień zapalają się światła mijania. Coming i leaving home reaguje prawodolowo, gdy jest ciemno lub gdy zasłonie czujnik działa. Problem jest z samymi światłami. Dodam, że auto było ostatnio na praniu tapicerki na myjni i wydaje mi się że właśnie od tego momentu zaczęły się problemy. Gdzie szukać problemu? Może przełącznik świateł, skoro Coming i leaving home wskazuje na to ze czujnik zmierzchu jest ok? VCDS nie wykazuje żadnych błędów!!! Edytowane 7 Marca przez Kuba0308
Kuba0308 Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca Nie nic nie grzebałem, samochód był tydzień temu kupiony i wszystko działało. Wczoraj przez chwilę też zadziałało normalnie.
Muskel1 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Sprawdź w ustawieniach w MMI tam można ustawić czułość aktywowania świateł na wczesne i późne. Jak masz ustawione na wczesne, to nawet w dzień zaświeca światła mijania.
Rozwiązanie Kuba0308 Opublikowano 9 Marca Autor Rozwiązanie Opublikowano 9 Marca Temat rozwiązany, wyjąłem włącznik, przeczyściłem popsikałem w kostkę kontaktem i narazie jest ok. 1
Rekomendowane odpowiedzi