Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Passat 2.9 VR6 Syncro - dylemat czy sprzedać całość czy na części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy sprzedaje Passata 2.9 VR6 Syncro z 1995roku. Auto jest bez możliwości rejestracji (mechanicznie wszystko OK). I zastanawia się czy sprzedać go w całości (ma kupca od ręki za 6tys.) Czy lepiej na części? Po szybkim przeliczeniu i dość znacznym obniżeniu cen w stosunku do allegro wychodzi około 8-9tys. za części. Wiadomo jednak, że spotkać auto z takim silnikiem jest bardzo ciężko (to nie to co 2.8) no i teraz pytanie do was - jak myślicie, czy warto bawić się w sprzedawanie samochodu na części, czy lepiej sprzedawać całość za te powiedzmy 6tys.? Może ktoś handlował czymś podobnym, rzadko spotykanym i napisze ile może trwać sprzedaż czegoś takiego na części. Poniżej link do aukcji (nie komentujcie błędów stylistycznych w jej opisie :decayed: ) Chyba, ze może ktoś jest zainteresowany to czekam na oferty :)

http://www.allegro.pl/item633158880_vw_passat_2_9_vr6_syncro_po_wypadku.html

Napiszę jeszcze przykładowe ceny ważniejszych części.

Silnik komplet 1400zł

Skrzynia 600zł

Zawieszenie przód 500zł

Zawieszenie tył + dyf. 700zł

Deska ze ścianą grodziową i 2 poduszkami 1100zł

Drzwi 100zł sztuka

Alufelgi 15' 500zł

Klapa tył 100zł

Szyby (bez przed.) 150zł

Podnośniki szyb (4) 200zł

Zderzak tył 100zł

Chłodnica z went. 120zł

Komplet tapicerki 200zł

Wydech 60zł

Blacharka cały tył + dach z relingami 500zł

Jak myślicie - udało by się to posprzedawać?

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

jak ma czas i lubi sie bawic z taki pierdolami to na pewno wiecej dostanie za czesci...

ale ja bym sprzedal w calosci bo dostajesz kase i zapominasz.

a tak musisz miec gdzie to rozbierac. musisz odkrecac wszystko... ze dwie - trzy rzeczy sprzedasz od reki , z reszta bedzie sie bujal. pewnie i z rok. ciagle wystawiac aukcje, biegac na poczte , wysylac, odbierac. klocic sie z ludzmi jak cos nie spodoba sie.

ogolnie zalezy od czlwoieka. ja nawet jakbym mial dostac dwa razy tyle to wolalbym sprzedac w calosci i zapomniec...

Opublikowano
  • Autor

Podobnie ja mu powiedziałem. Dla mnie głównym powodem przemawiającym za tym żeby sprzedać w całości jest fakt, że dostaje od razu te 6tys. i można już na coś to przeznaczyć. W przypadku sprzedaży na części co z tego, że nawet gdy uda mu się sprzedać większość to będzie to trwało kawałek czasu a te "drobne" pieniądze, które będzie dostawać za poszczególne rzeczy i tak pewnie będą szły na jakieś tam bieżące pierdoły :)

Opublikowano

Ja bym sprzedał "od ręki" Dokładnie tak jak pisze OLO_GDA po co sobie robić zamieszanie? I jeszcze jedno-bardzo wątpie,że uda mu się sprzedać wszystkie części-na bank coś zostanie mniej lub bardziej wartościowe.