łukaszenko258 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Witam Z racji ze nie znalazłem na forum odpowiedzi na moje pytanie, wrzucam zdjęcia z wymiany termostatu. Niestety zęby dostać sie do termostatu trzeba zdemontowac kolektor dolotowy. Po odkreceniu kolektora( oczywiscie zaopatrujemy sie w nowa uszczelke ) mamy dostep do pompy wody wraz z termostatem. Podaje nr zamiennika termostatu Vernet TFS7195.113J. Trzeba zdjac osłone paska który napedza pompe wody i zrzucic pasek. Następnie odkręcamy 6 srub na torx i ściągamy cała pompe wody wraz z termostatem. Oczywiscie odpinamy wszyskie weże i spuszczamy płyn na samym poczatku :). Gdy juz pacjenta mamy na stole to odkręcamy 4 śrubeczki od króćca wody i ukazuje nam sie termostat. Wyciagamy go i wkladamy nowy termostat. Trzeba rowniez kupic nowa uszczelke która przychodzi do obudowy. Nie mam nr ale wystarczy podac ze " uszczelka obudowy pompy wody audi a4 b8 " i znajda bez problemów w sklepie. Nastepnie skrecamy wszystko. Wrzucam zdjecia poniżej. Mam nadzieje ze komuś się przydadzą
Rekomendowane odpowiedzi