ROBKO Opublikowano Czwartek o 21:23 Opublikowano Czwartek o 21:23 Witam klubowiczow audi a4 od jakiegoś czasu miałem problem z niezałączającym się wentylatorem chlodnicy audi a4 b7 2.0tdi 140km bpw 2007 wymieniłem sterownik wentylatora spr okablowanie bezpiecznik za klapką przy kierownicy dostałem się do podszybia pod maską tam gdxie jest sterownik główny igdzie znajdują się przejazniki myślałem ze są zalane wodą i robią zwarcie( bylo sucho) wszystko na próżno Jeździłem tak prawie pół roku w końcu znalazłem na necie rozpiskę wszystkich bezpieczników i przekazników. Okazało się że przepalony był duży bezpiecznik 40A pod deską rozdzielczą pod kierownicą jest on odpowiedzialny za sterowanie wentylatorami chlodnicy.Po wymianie bezpiecznika wentylator dziala jak powinien.Moze komuś się przyda 1
Langista Opublikowano Piątek o 13:23 Opublikowano Piątek o 13:23 Jak wyglądał ten bezpiecznik? Bo żeby gdzieś w aucie prąd 40A poszedł to aż trudno sobie wyobrazić.
Lovely Man Opublikowano Piątek o 16:34 Opublikowano Piątek o 16:34 Zaczynamy zawsze od bezpiecznika, dziwne że 40A bezpiecznik poleciał, musiało coś zewrzeć obwód bo to ok. 500W przy 12V, może coś przyblokowało wentylator, ale to raczej on by się wcześniej sfajczył. Auto było po przejściach?
Rekomendowane odpowiedzi