Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przełączniki w manetce wycieraczek i tempomat w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuć najstarszy jaki masz.

Opublikowano

Najstarszy to jest ten bez daty dzisiejszej 

1 godzinę temu, niewiar192 napisał(a):

Tego nie posiadam 

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Wrzuć najstarszy jaki masz.

Nakstarszy to jest ten na górze bez dzisiejszej daty 

Opublikowano
1 godzinę temu, niewiar192 napisał(a):

I ogólnie nie działa mi tylko tempomat ale wcześniej działał

Opublikowano

23 godziny temu, niewiar192 napisał(a):

Prosiłem o najstarszy auto-scan jaki masz, sprzed kodowań, a Ty wrzuciłeś jeden z  27 Marca 2025 oraz 2 Kwietnia 2025. To tutaj nic nie pomoże, bo oba są z pogrzebanymi kodowaniami.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Prosiłem o najstarszy auto-scan jaki masz, sprzed kodowań, a Ty wrzuciłeś jeden z  27 Marca 2025 oraz 2 Kwietnia 2025. To tutaj nic nie pomoże, bo oba są z pogrzebanymi kodowaniami.

No tak właśnie nie mam sprzed kodowac właśnie w tym problem czyli nie dobrze kurcze a czy tempomat można włączyć gdzieś w opcjach mmi bo w vcds mam niby włączony a nie działa i jeżeli mogę prosić o radę to co mogę zrobić teraz 

Opublikowano

Spróbuj w sterowniku silnika wkleić nowe kodowanie 010C002C02070920.

Po dokonnanych zmianach zarygluj auto pilotem na 15 min, po czym sprawdź czy działa.

Opublikowano
23 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Spróbuj w sterowniku silnika wkleić nowe kodowanie 010C002C02070920.

Po dokonnanych zmianach zarygluj auto pilotem na 15 min, po czym sprawdź czy działa.

A jak nie będzie dzialac co się stanie i czemu to w silniku jak mogę zapytać 

Opublikowano

Bo tempomat też musi być zakodowany w silniku, a masz zgodnie z etykietą, którą czyta VCDS, aktualnie zakodowany ACC a nie zwykły temp.

Opublikowano
6 minut temu, niewiar192 napisał(a):

A jak nie będzie dzialac co się stanie i czemu to w silniku jak mogę zapytać 

Bo ogólnie ja tak w cyferkach nie zmieniałem nic a w opcjach praktycznie tylko tymi ptaszkami do zaznaczania się bawiłem znaczy grzebałem 

Opublikowano

Oj kolego, masz spore deficyty dotyczące obługi VCDS i nie powinieneś go używać. 

Przecież zmieniając (aktywując i deaktywując) pojedyńcze okienka przy bitach zmieniasz wartość HEX. 

Opublikowano
12 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Oj kolego, masz spore deficyty dotyczące obługi VCDS i nie powinieneś go używać. 

Przecież zmieniając (aktywując i deaktywując) pojedyńcze okienka przy bitach zmieniasz wartość HEX.

Tu masz rację i zgadzam się że jak grzebałem to wręcz mam zerowe pojęcie no dobra a możesz mi powiedzieć co powinno się stać jak zakoduje tak jak mówisz 

Opublikowano

I pewnie w niedzielę wieczorem to zrobię badz w przyszłym tyg bo trochę jazdy mam a powedz w razie co jak mógłbym się odwdzięczyć 

Opublikowano
4 minuty temu, niewiar192 napisał(a):

Tu masz rację i zgadzam się że jak grzebałem to wręcz mam zerowe pojęcie no dobra a możesz mi powiedzieć co powinno się stać jak zakoduje tak jak mówisz 

Jak wkleisz podane kodowanie do sterownika silnika, zatwierdzisz, rozłączysz się. Zaryglujesz auto pilotem na 15 min. Po czym sprawdzisz czy masz tempomat. Zmieniłem w kodowaniu sterownika z tempomatu aktywnego (ACC) na zwykły tempomat, zgodnie z tym co pokazuje etykieta (Label) dla tego sterownika, bo według niej miałeś zakodowany ACC.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jak wkleisz podane kodowanie do sterownika silnika, zatwierdzisz, rozłączysz się. Zaryglujesz auto pilotem na 15 min. Po czym sprawdzisz czy masz tempomat. Zmieniłem w kodowaniu sterownika z tempomatu aktywnego (ACC) na zwykły tempomat, zgodnie z tym co pokazuje etykieta (Label) dla tego sterownika, bo według niej miałeś zakodowany ACC.

Rozumiem dziękuję jak tylko sprawdzę odrazu napisze a jak mogę się odwdzięczyć za pomoc 

Opublikowano

Nie musisz się odwdzięczać. Sprawdź czy działa:hi:

Opublikowano
8 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie musisz się odwdzięczać. Sprawdź czy działa:hi:

Tempomat działa super dziękuję jesteś wielki 🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻

Opublikowano
Teraz, niewiar192 napisał(a):

Tempomat działa super dziękuję jesteś wielki 🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻

Teraz muszę sobie poradzicnz resztą bałaganu jakiego narobiłem 

Opublikowano

To dobrze, że działa. Z resztą będzie ciężko bez starego auto-scanu sprzed zmian. Na dysku C w folderze VCDS masz folder debug. Są tam zapisane dokumenty tekstowe .txt oraz dokumenty w formacie .csv

W tych dokumentach zapisane są wszystkie zmiany jakich dokonałeś na tym komputerze za pomocą VCDS. Na podstawie tego można po nitce do kłębka powoli spróbować przywrócić kodowania.

Opublikowano
11 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

To dobrze, że działa. Z resztą będzie ciężko bez starego auto-scanu sprzed zmian. Na dysku C w folderze VCDS masz folder debug. Są tam zapisane dokumenty tekstowe .txt oraz dokumenty w formacie .csv

W tych dokumentach zapisane są wszystkie zmiany jakich dokonałeś na tym komputerze za pomocą VCDS. Na podstawie tego można po nitce do kłębka powoli spróbować przywrócić kodowania.

Ogólnie robiłem scan kilku błędów się pozbyłem i z tego co widzę raczej już w większości jest spoko ale muszę się pozbyć jeszcze błędów które mam ale tego już nie wiem jak to zrobić