Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Świecąca kontrolka poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zapaliła mi się kontrolka poduszek, podłączyłem VAG (ostrzegał, że coś może się uszkodzić) i po szczytaniu wyrzucił błąd:

01221 - Crash Sensor Side Airbag: Driver Side (G179)

37-00 - Faulty

Jak to ugryżć??

Nic nie kombinowałem przy aucie, po prostu zapaliła się z dnia na dzień....

Z góry dzięki za wszelkie info.

Opublikowano

no cóż... komputer otrzymał sygnał z czujnika zderzeniowego bocznej poduszki kierowcy... możesz pogrzebać - koniecznie bez kluczyka w stacyjce

Opublikowano
  • Autor

Poduszka nie wystrzeliła.... troche doczytałem, chodzi o taki czujnik pod wykładziną pod fotelem.... ?? Rozumiem że "faulty" oznacza zepsuty ??

O ile się orientuję to niektóre częsci układu AIR BAG są jednorazowe (oprócz oczywistego - samych poduszek). Czy taki czujnik można pakować używany kupiony na szrotowni, często nie wiadomo czy część jest z rozbitka czy jakiegoś angola??

Opublikowano

Faulty oznacza zepsuty, uszkodzony. Czy Twoje auto ma boczne poduszki w fotelach lub kurtyny nad drzwiami?

Opublikowano

kolego też może być winą uszkodzona taśma w kierownicy wystarczy że jedna linia bedzie przerwana i już bedzie wywalało błąd i prawdopodobnie to bedzie przyczyną ale dla pewnośći przeczyść jeszcze wszystkie kostki i wszystkie styki.

Opublikowano
  • Autor

"Crash Sensor" G179 to raczej nie taśma... wg VAGA to czujnik uderzeń bocznych. Auto ma poduszki w fotelach przednich.

Znalazłem go, przeczyściłem styki w kostce i dalej to samo. Sprawdzałem go omomierzem ale nie wiem jakie powinien miec wartości, ten pokazuje nieskończoność. Musze poszukać używki , tylko podpowiedzcie czy jest to jednorazowy element, czy uszkadza się w momencie wytrzału poduszki ??