czarlito_93 Opublikowano Piątek o 09:53 Opublikowano Piątek o 09:53 Witam, Postanowiłem wymienić uszczelkę pod pokrywą zaworów, okazało się po zdjęciu pokrywy że spadła jedna dźwignia popychacza i jeden zawór się nie otwiera. Czy miał już ktoś podobny przypadek? Czy można założyć tą starą ponownie na swoje miejsce? Dlaczego jest taka maź pod pokrywą?
Lovely Man Opublikowano Piątek o 12:03 Opublikowano Piątek o 12:03 Ale tam masz gnojówkę 😱 Nie ubywa Ci płynu chłodniczego? Ta dźwigienka to chyba pęknięta coś mi się zdaje
Lovely Man Opublikowano Piątek o 14:46 Opublikowano Piątek o 14:46 A jeszcze zawaliłes wtryskiwacze tym gnojem jak widać na zdjęciach, masakra 🥶 Wtryski potrzebują sterylnej czystości, inaczej je pozapychasz i będzie trzeba je wszystkie pomyć i sprawdzić 😕
czarlito_93 Opublikowano Piątek o 15:39 Autor Opublikowano Piątek o 15:39 1 godzinę temu, Lovely Man napisał(a): Ale tam masz gnojówkę 😱 Nie ubywa Ci płynu chłodniczego? Ta dźwigienka to chyba pęknięta coś mi się zdaje Minimalnie ubywa płynu chłodniczego, raz na miesiąc muszę dolać z 200ml. Trwa to już jakiś czas, ale żaden mechanik nie umie znaleźć wycieku.
czarlito_93 Opublikowano Piątek o 15:55 Autor Opublikowano Piątek o 15:55 56 minut temu, Lovely Man napisał(a): A jeszcze zawaliłes wtryskiwacze tym gnojem jak widać na zdjęciach, masakra 🥶 Wtryski potrzebują sterylnej czystości, inaczej je pozapychasz i będzie trzeba je wszystkie pomyć i sprawdzić 😕 Wtryski od razu wyczyściłem i zabezpieczyłem przed ewentualnym kolejnym zabrudzeniem, szkoda że dopiero po zdjęciu pokrywy… Czy jest możliwe że ten „gnój” mógł się zrobić po zmianie oleju? Firma która wymieniała w nim ostatnio olej zmienili z 5w30 na 5w40. Stwierdzili że jak auto ma przejechane 480k km to będzie lepszy 5w40.
Lovely Man Opublikowano Piątek o 16:21 Opublikowano Piątek o 16:21 To nie ze zmiany oleju, 5W40 jest OK, to płyn chłodzący prawdopodobnie dostaje się do oleju i robi się taka zakisła gnojówka.
czarlito_93 Opublikowano Piątek o 17:53 Autor Opublikowano Piątek o 17:53 1 godzinę temu, Lovely Man napisał(a): To nie ze zmiany oleju, 5W40 jest OK, to płyn chłodzący prawdopodobnie dostaje się do oleju i robi się taka zakisła gnojówka. Czyli mam przez to rozumieć że prawdopodobnie UPG do wymiany?
Muskel1 Opublikowano Piątek o 18:01 Opublikowano Piątek o 18:01 (edytowane) Olej nie byl regularnie zmieniany. Edytowane Piątek o 18:03 przez Muskel1
Lovely Man Opublikowano Piątek o 18:23 Opublikowano Piątek o 18:23 Nie wiem czy UPG czy co innego, jasnowidzem nie jestem ale ta galaretowata maź w silniku wygląda na mieszankę oleju z płynem chłodzącym, a że masz ubytek płynu to bardzo prawdopodobne.
Rekomendowane odpowiedzi