Bartek_1994 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Witam, Wymieniłem w polifcie licznik z Jaeger na VDO (oba w wersji full fis). Na starym liczniku był błąd czujnika poziomu i temperatury oleju (niezrozumiały sygnał), ale VCDSem dało się odczytać temperaturę oleju, licznik też po czasie pokazywał tą temperaturę. W liczniku VDO występuje ten sam błąd, ale licznik nie pokazuje nic (wskazówka stoi na 60 stopniach), VCDS pokazuje -60 lub 155 stopni. Chcę kupić nowy czujnik Hella, ale nie wiem czy w polifcie występował tylko jeden typ tego czujnika w misce olejowej 1J0907660B czy jest możliwość, że do tego licznika powinien być inny czujnik. Numer licznika 8D0920980JX, na obudowie 02 rok. Pozdrawiam
Fazii Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Licznik nie ma tu znaczenia. Uszkodzony czujnik lub zaśniedziałe piny w kostce. Jak zachowuje się wskazówka? Po zapłonie chwilę wstaje po czym opada czy zero reakcji? Edytowane 4 godziny temu przez Fazii
Bartek_1994 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Wskazówka delikatnie się podnosi i pozostaje w tym miejscu. Jak robiłem test zegarów VCDSem to zachowuje się prawidłowo czyli idzie do końca, wraca do pozycji środkowej i się zatrzymuje jak inne wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi