Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regeneracja sprzęgła 0CK/0CK141030P w Audi A4 B9 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Od pewnego czasu poszukuje możliwości regeneracji sprzęgła 0CK141030P ze skrzyni 0CK/DL382 S-Tronic. 
Przeszukałem kilka stron oraz portali natomiast bez pozytywnego rezultatu, jest jedna strona na której znajdują się te sprzęgła ale są niedostępne do kupna. 
Zależy mi na kupnie sprzęgła po regeneracji najlepiej z gwarancją, w ASO Audi mam możliwość kupna nowego za kwotę 1200€ natomiast szukam jeszcze tańszych alternatyw, czy znacie może jakąś firmę lub osobę którą się tym zajmuje?

za wszelkie informacje z góry dziękuję,

pozdrawiam :)

Edytowane przez Rapes96
Opublikowano

z jakiego samochodu masz to sprzęgło?.. pytam, bo numer sprzęgła które podałeś jest do pojazdów po 2024roku...

Opublikowano (edytowane)

Rok samochodu to 2016, całkiem możliwe że różnią się jedynie ostatnią literą która świadczy jedynie o „ulepszeniu/udoskonaleniu” jest pozmianowe. W moim samochodzie bodajże występuje z literą D natomiast ASO już do tego modelu sprzedaje z oznaczeniem P, wszystko sprawdzałem ETKA. 

Edytowane przez Rapes96
Opublikowano (edytowane)

nie do końca... jeśli mówimy o S-tronic o oznaczeniach 0CK, 0CL, oryginalnie tam siedziało: 0CK141030H

nastepnie zamieniało się na: 0CK141030L później na: 0CK141030M a finalnie na: 0CK141030N

i takie też zakupisz w ASO jako część zamienna dla tego modelu... z tego co mi wiadomo, to numer który Ty podałeś,

tj. 0CK141030P nie krosuje się z poprzednimi... jest dla samochodów produkowanych od: 02.2024r.

sprzęgła z tym numerem nie miałem jeszcze w rękach, więc Nie wiem czym się fizycznie różnią...

podejrzewam, że wyjściem na wieloklin, gdyż producent w tym samym czasie nieco zmodyfikował

przekładnie, w tym także wałek sprzęgłowy... który to łączy się właśnie z omawianym sprzęgłem...

Edytowane przez janusz75