Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewana kierownica w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Mam pytanie odnośnie zmiany kierownicy na ogrzewaną

Czy ktoś mógłby podzielić się informacja jaki sterownik o jakich numerach obsługuje tą funkcje(ewentualnie co muszę wymienić)

Pozdrawiam

Rozwiązane przez Muskel1

Przejdź do rozwiązania
Opublikowano

Kilka różnych. Zależy czy masz ACC, LA, łopatki itd. Trzeba dobrać odpowiedni pod posiadane wypozażenie.

Do tego wiązki i bezpiecznik.

Opublikowano
  • Autor

Mam aktualnie zamontowany sterownik o numerze 4N0907129AB MAM ŁOPATKI, TEMPOMAT,OGRANICZNIK PRĘDKOŚCI BEZ ACC

bez LA

Opublikowano

Mogę Ci podać numer pod taki z LA. Na Twoim miejscu jeżeli już i tak zmieniasz, to zmień na taki z LA bo doposażenie LA to właśnie przełącznik z manetką z przyciskiem i tylko kodowanie.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Ja mam u siebie 4M0 907 129 JE

Avant, ACC, LA, łopatki, grzana kierownica. Wszystko fabrycznie.

Opublikowano
  • Autor

jak można prosić o podanie numeru a tak na marginesie to doposażenie LA to dużo roboty?

Opublikowano

Masz u góry:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

@Muskel1 Wsadziłem pająka z numeru 4M0907129HD na taki o numerze który podałeś, ale mam problem. Kierownica wymieniona na podgrzewaną, podgrzewanie działa, wszystkie przyciski działają, łopatki działają, ale tempomat nie działa, wywala dwa błędy - tempomat nie działa i usterka układu jazdy. W VCDS w silniku pokazuje błąd P1647 - Sprawdzić kodowanie sterowników w obrębie magistrali danych układu napędowego.

Przekopałem pół internetu i forum i nie wiem czy dobrze rozumiem - w przypadku kiedy nie ma ACC w aucie nie ma możliwości żeby ten pająk działał bez błędów? Da się w takiej sytuacji przerzucić samą manetkę od tempomatu ze starego pająka i to zadziała? Pozdro

Opublikowano

Wrzucamy zawsze pełny auto-scan, a nie kody błędów, zdjęcia czy wycinki.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, jutro podeślę 😊

Opublikowano

Jeśli chodzi o błędy napinacza tylnego pasa to temat znam, mam go już chwilę, czekam aż się ociepli żeby się tym zająć, także nie ma on związku z tematem 😉

Log-WAUZZZF41HA056009-235738km.txt

Opublikowano
18 godzin temu, margaslo napisał(a):

Wsadziłem pająka z numeru 4M0907129HD na taki o numerze który podałeś

Ten który podałem, czyli z indexem JE, jest do aut z ACC. Poznasz po napisie distance na manetce.

Screenshot(657).png.2fe0f2634d31f94d053537adee0948cc.png

Opublikowano

Wiem że to jest do ACC, nie wiem czy wogóle istnieje, a jak istnieje to czy da się dostać w normalnych pieniądzach żeby było wszystko co w tym z końcówką JE, tylko z manetką pod zwykły tempomat z ogranicznikiem...

Chodzi o to czy da się przełożyć samą manetkę tempomatu żeby wszystko było okej (bo przecież przy dokładaniu tempomatu, dokłada się samą manetkę z tego co gdzieś widziałem), albo czy da się zrobić żeby ta manetka nie waliła błędami?

Opublikowano

Mylisz się. Wymienia się całego pająka pod tempomat.

Opublikowano

Czyli jak chcesz mieć grzaną kierownicę z łopatkami to musisz mieć ACC, innymi słowy podgrzewana kierownica nie dla biedaków i tyle...

Opublikowano

Nie powiem Ci czy są pająki do Twojej konfiguracji. Jest bardzo dużo wariantów, do najróżniejszych konfiguracji.