michal1999 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Witam, mam 1.8t bfb 280k nalotu, rano po odpaleniu przez 2-4s grzechocze czy warto przy tym przebiegu wymienić to, czy na razie dać sobie spokój? Dodam że poza tym nic się nie dzieje tylko że interwały wymiany to niby 200k.
pelonek1 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Jeśli przy takiej temperaturze jak teraz słychać go rano do 4 s to wymień. U mnie prawie 300 k km, łańcuch z napinaczem z fabryki i teraz nie słychać go wcale, w zimie z sekundę i to nie każdego poranka także nie mam zamiaru wymieniać bo interwału jako takiego nie ma.
michal1999 Opublikowano Wtorek o 08:55 Autor Opublikowano Wtorek o 08:55 W dniu 21.05.2025 o 18:47, pelonek1 napisał(a): Jeśli przy takiej temperaturze jak teraz słychać go rano do 4 s to wymień. U mnie prawie 300 k km, łańcuch z napinaczem z fabryki i teraz nie słychać go wcale, w zimie z sekundę i to nie każdego poranka także nie mam zamiaru wymieniać bo interwału jako takiego nie ma. Wiesz co jedynie kiedy zgrzytnie przez 1s to jak auto stoi tydzień ale jesli używam codziennie to nie, chyba że temperatura spadnie poniżej 10 stopni.
Rekomendowane odpowiedzi