Pavlo1010 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Witam. Audi a4 b6 1.9 avf quattro. Od niedawna mam problem z wycieraczkami. na początku chodziły same po odpaleniu zapłonu ciężko było ich zatrzymać. Teraz całkowity brak wycieraczek Manetka sprawdzona Silniczek sprawdzony Mechanizm nie zatarty Został modół MCE. Wyjąłem go z wierzchu wyglądał ok. w środku dostała się woda przez osłonę komputera pod maską. Czy ktoś wie która część tego modułu odpowiada za wycieraczki. Zdjęcia wysyłam w załączniku. Czy może być jeszcze coś innego oprócz tych rzeczy które wymieniłem?
Muskel1 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja MCE do wymiany. Kup używkę, bo to śmieszne pieniądze. W tej cenie żaden elektronik tego nie zreperuje.
Pavlo1010 Opublikowano 25 Maja Autor Opublikowano 25 Maja 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): MCE do wymiany. Kup używkę, bo to śmieszne pieniądze. W tej cenie żaden elektronik tego nie zreperuje. Czy jak mam z końcówką F mogę go wymienić na ten sam nr z inną końcówką np N L D E C B lub są też bez litery na końcu.
Muskel1 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Miłej lektury: https://a4-klub.pl/topic/100858-mce-09-moduł-centralnej-elektryki-lusterko-włącznik-świateł-czujnik-światła-coming-leaving-home-w-audi-a4-b6-i-b7/
Pavlo1010 Opublikowano Czwartek o 08:45 Autor Opublikowano Czwartek o 08:45 Po wymianie MCE wycieraczki działają.
Pavlo1010 Opublikowano Niedziela o 13:11 Autor Opublikowano Niedziela o 13:11 W dniu 5.06.2025 o 10:58, Muskel1 napisał(a): Zakodowałeś odpowiednio? Nic nie kodowałem. ale wszystko działa tak jak wcześniej.
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 13:16 Opublikowano Niedziela o 13:16 Sterownik powinieneś odpowiednio zakodować pod auto. Przy odrobinie szczęścia sterownik pochodził z auta z identycznym wyposażeniem i możliwe, że kodowanie tego sterownika było takie samo jak tego starego
Pavlo1010 Opublikowano Niedziela o 13:19 Autor Opublikowano Niedziela o 13:19 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Sterownik powinieneś odpowiednio zakodować pod auto. Przy odrobinie szczęścia sterownik pochodził z auta z identycznym wyposażeniem i możliwe, że kodowanie tego sterownika było takie samo jak tego starego Kupiłem MCE z takimi samymi numerami. Czym on jeszcze steruje oprócz wycieraczek i świateł? bo może jednak wszystko nie działa
Muskel1 Opublikowano Niedziela o 13:52 Opublikowano Niedziela o 13:52 28 minut temu, Pavlo1010 napisał(a): Kupiłem MCE z takimi samymi numerami. Tak jak napisałem wyżej, to że ma ten sam numer części nie oznacza, że jest zakodowany odpowiednio pod Twoje auto. Należy go zakodować pod posiadane wyposażenie. Kodowanie dotyczy czujnika światła, przednich lamp, odpowiedniego kraju, sterownika przyczepy itp.
Rekomendowane odpowiedzi