midiLED Opublikowano Wtorek o 06:45 Opublikowano Wtorek o 06:45 Witam, czy mógł by ktoś zweryfikować to czy dana manetka będzie odpowiednia do mojego samochody, zakodowałem sobie LA i chciałem dobrać sobie do tego odpowiednie manetki tak bym mógł włączać i wyłączać system LA, auto sedan, grzana kierownica, manetki skrzyni automatycznej, tempomat itd, mój problem jest taki że oryginalnie tempomat mam bez funkcji LIM a znalazłem manetkę która powinna mi pasować ale ta ma na tempomacie dodatkowo ten przycisk LIM i to mnie zastanawia czy nie stanowi to problemu ? Dodatkowo zaobserwowałem że na niektórych manetkach symbol LA znaczony jest symbolem auta z dwoma strzałkami po bokach a czasem jest to symbol " szosy " czy to ta sama funkcja ? Konkretnie chodzi mi o zakup tej manetki, jeśli ktoś mógł by mi to wytłumaczyć będę wdzięczny. Pozdrawiam allegro.pl ALLEGRO.PL
mariusz36 Opublikowano Wtorek o 07:20 Opublikowano Wtorek o 07:20 26 minut temu, midiLED napisał(a): zaobserwowałem że na niektórych manetkach symbol LA znaczony jest symbolem auta z dwoma strzałkami po bokach a czasem jest to symbol " szosy " czy to ta sama funkcja ? Tak , to ta sama funkcja .
Rozwiązanie marcin_o23 Opublikowano Wtorek o 07:35 Rozwiązanie Opublikowano Wtorek o 07:35 4N0907129KC - tu masz bez -LIM-
midiLED Opublikowano Wtorek o 10:54 Autor Opublikowano Wtorek o 10:54 3 godziny temu, mariusz36 napisał(a): Tak , to ta sama funkcja . 3 godziny temu, marcin_o23 napisał(a): 4N0907129KC - tu masz bez -LIM- Bardzo Wam dziękuję, sprawa wyjaśniona
midiLED Opublikowano Wtorek o 20:29 Autor Opublikowano Wtorek o 20:29 A zapytam jeszcze o jedną sprawę, mianowicie gdy używam LA ( na razie na stałe włączone ale manetkę już zamówiłem i jutro będę ją miał ) to mimo iż mam ustawione wibracje kierownicy to gdy LA się załączy i skieruję auto by przekroczyło linię na ulicy to oczywiście samochód sam wraca na swoją drogę ale nie mam ostrzeżenia wibracjami, podczas kodowania - adaptacji odznaczyłem wspomaganie i wibracje na średnio intensywne, na wyświetlaczu MMI też mam zaznaczone wibracje. Teraz pytanie czy auta z USA nie posiadają silniczków do wibracji w kierownicy czy może gdy nie mam manetek przy kierownicy z funkcją LA to tych wibracji dlatego nie ma czy może coś jest nie tak, na VCDS nie pokazuje mi żadnych błędów ani w kierownicy ani w elektryce.
midiLED Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Sprawa sama się rozwiązała, dziś wibracje same nagle zaczęły działać , przyszła manetka więc niebawem ją zamontuję. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi