michalspam94 Opublikowano Wtorek o 13:52 Opublikowano Wtorek o 13:52 (edytowane) Cześć, przedstawiam krótki poradnik w jaki sposób dołożyć przycisk PANIC do naszego pilota. Przycisk ten montowany był głównie na rynek amerykański i odpowiada za zdalne uruchomienie alarmu w aucie. Dzięki temu łatwo namierzyć auto na parkingu. Koszt wykonania 1 pilota to mniej niż 30zł. Mod wykonałem na pilocie 8K0959754D oraz 8K0959754H, jednak na innych też prawdopodobnie zadziała. Aby to sprawdzić wystarczy na wyjętej płytce podłączyć bateryjkę i zewrzeć styki np za pomocą drucika. Jeżeli dioda się zaświeci to pilot powinien być przygotowany. Najpierw wyjmujemy naszą płytkę z obudowy pilota i sprawdzamy czy ma miejsca na wlutowanie przycisku. Jeżeli tak, to zamawiamy potrzebne elementy: - przycisk 5.2 x 5.2 x 1.5 (jest minimalnie większy niż rozstaw pól, więc można spróbować 4 x 4 x 1.5, można kupić pakiet większej liczby przycisków u przyjaciół ze wschodu za około 7 zł) - obudowę pod 4 przyciski (np od pilota 8K0959754B, można kupić nową obudowę u przyjaciół ze wschodu za około 20 zł) Modyfikacja polega jedynie na wlutowaniu przycisku i włożeniu płytki do nowej obudowy. U mnie działa to na module komfortu 8K0907064GJ. Nie mam pewności czy działa też na innych, więc proszę o potwierdzenie na jakim module udało się Wam uruchomić. Edytowane Wtorek o 14:20 przez michalspam94
Hohe Opublikowano Wtorek o 16:17 Opublikowano Wtorek o 16:17 Dobra robota, dzięki za podzielenie się. 👍
Rekomendowane odpowiedzi