Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory LED czy Matrix w moim Audi A4 B9?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,  tydzień temu nabyłem a4 b9 2.0 w poliftcie z końcówki 20 roku, 

Auto ma matrixy i nie do końca je ogarniam, z tego co wiem powinny wycinać auta nadjeżdżające z naprzeciwka w nocy, lecz do tej pory one się same przełączają z długich na krótkie bez żadnego wycinania, je się jakoś załącza? 

dodatkowo powinny chyba  mieć dynamiczne kierunki z przodu a jedynie gdzie mają to tylko z tyłu, kolega mi wspominał że wychodziły jakby różne rodzaje matrixów tzn, z pływającymi kierunkami z przodu i z tyłu, i albo tylko z tyłu, czy faktycznie tak jest czy ktoś się bawił w jakieś kodowanie? 
vin : WAUZZZF41MA009122

Opublikowano

Wrzuć zdjęcie lamp.

5 godzin temu, Nexann napisał(a):

kolega mi wspominał że wychodziły jakby różne rodzaje matrixów tzn, z pływającymi kierunkami z przodu i z tyłu, i albo tylko z tyłu,

Bzdura. Lampy matrix są tylko jedne i mają dynamiczny kierunkowskaz.

Masz zwykłe lampy LED a nie matrix.

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Bzdura. Lampy matrix są tylko jedne i mają dynamiczny kierunkowskaz.

Masz zwykłe lampy LED a nie matrix.

IMG_6376.thumb.jpeg.be89977a0dc38195495e2b825e9e66eb.jpegIMG_6345.thumb.jpeg.633edbc618aeed0b925c7282b1ad2b54.jpeg

Opublikowano

Niestety masz zwykłe Full LED bez matrix.

I tak dla sprostowania, pojęcie matrix dotyczy tylko lamp przednich a dokładniej mówiąc funkcji wycinania pojazdów. Niestety są osoby nazywające tylne lampy także matrix. Nie ma tylnych lamp matrix, bo one nie wycinają. Są tylko tylne lampy z dynamicznym kierunkowskazem oraz lampy ze statycznym kierunkowskazem.

Kto Ci powiedział, że masz w aucie Matrixy? Sprzedający?

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Niestety masz zwykłe Full LED bez matrix.

I tak dla sprostowania, pojęcie matrix dotyczy tylko lamp przednich a dokładniej mówiąc funkcji wycinania pojazdów. Niestety są osoby nazywające tylne lampy także matrix. Nie ma tylnych lamp matrix, bo one nie wycinają. Są tylko tylne lampy z dynamicznym kierunkowskazem oraz lampy ze statycznym kierunkowskazem.

Kto Ci powiedział, że masz w aucie Matrixy? Sprzedający?

Myślałem że te “kreski” u góry lampy to są właśnie matrixy, bo z tego co widziałem to wychodziły polifty w zwykłych lampach bez tych “kresek” 

Przedlifty to akurat było bardzo łatwo rozpoznać 

Powiesz mi jak właściwie odróżnić full led od matrix? Czy one się czymś różnią jeśli chodzi o wygląd? Czy tylko funkcją

Opublikowano

Zarówno w przedlifcie, jak i w polifcie dyły 3 rodzaje lamp.

W przedlifcie były najniższa wersja wyposażenia xenon- standardowe wyposażenie, następnie opcjonalnie full led, lub najwyższa wersja matrix. Full led i matrix miały taki sam kształt i sygnaturę świateł do jazdy dziennej.

W polifcie wszystkie 3 lampy są led. Najniższa wersja basic ma kierunkowskaz na żarówce i nie ma pasków do świateł jazdy dziennej. Wygląda inaczej niż pozostałe opcjonalne wersje full led praz matrix.

Full led i matrix mają tę samą sygnaturę świateł do jazdy dziennej i wyglądają na pierwszy rzut oka identycznie. Jeżeli wiesz na co zwrócić uwagę przy identyfikacji, to łatwo je odróżnisz od siebie.

Tutaj w tym temacie opisałem różnice.

https://a4-klub.pl/topic/383878-rodzaje-reflektorów-i-lamp-w-audi-a4-b9/#findComment-5783066

Edytowane przez Muskel1