Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wskazania czujnika temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem problemy z odpalaniem auta, po podłączeniu pod komputer na zimnym silniku czujnik G2 pokazywał temperaturę otoczenia natomiast czujnik g62 okolice -15. Zakupiłem w stacjanoranym sklepie motoryzacyjnym oryginalny czujnik VW (rzekomo) i teraz na zimnym silniku czujnik g62 pokazuje 14C a czujnik g2 21C, różnica niby nie duża ale chyba powinna być mniejsza? Auto w każdym bądź razie odpala normalnie natomiast pojawił się problem z osiągnięciem temperatury roboczej bo zajmuje to z 15km, układ zdaje się odpowietrzalem tak jak zawsze i nigdy wcześniej nie miałem z tym problemu (nawiewy na HI i lałem płyn przez odpowietrznik). Teraz po osiągnięciu 90C na zegarach wskazania na vcds to g62 99C oraz g2 88C. Ferelny czujnik, zapowietrzony układ czy miałem pecha i zaciął się termostat? Na gaz przełącza się tak samo szybko jak zawsze, z nawiewów daje gorącym, przed wymiana czujnika 90C osiągał normalnie. 

Opublikowano

Odczyty czujnika G62/G2 powinny być tożsame z ewentualną małą odchyłką (według mnie +/- 1stC). W tym przypadku jest ona za duża.