Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piszące wspomaganie na maksymalnym skręcie w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Postanowiłem się poradzić bo już mi ręce opadają. Walczę z tym piszczącym wspomaganiem już od kilku lat. Pisk zaczął się po wymianie płynu. Był wlany nieodpowiedni i trochę złą metodą. Pompa złapała powietrze ale objaw piszczenia jest typowy jak dla paska. Dlaczego pasek mógłby się zacząć slizgać po wymianie płynu do wspomagania? 4 lata temu. Wymieniłem płyn na febi 6162 i pisk ucichł na około rok. Ale potem powrócił jak auto stało prawie rok nieużywane i od tamtej pory wymiana płynu nic nie zmienia było lane febi 6162, ori G004000M2 i dzisiaj fuchs chf 11s co ponoć był lany fabrycznie do mojego modelu i bez zmian. Już naprawdę mi ręce opadają i jest to bardzo denerwujące. Na dniach wymienię pasek klinowy ale wątpię że to pomoże. Objaw u mnie identyczny jak na filmiku. I u gościa sprawę załatwiła wymiana paska wielorowkowego. Wiecie może czy pompa się już zesrała i może wydawać taki dźwięk na pełnym skręcie? Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Moim jest problem z przepływem oleju, na pompie pasek się ślizga bo ta buduje ciśnienie w układzie które nie ma ujścia i stawia większy opór dla napędu. Może jakieś zaworki się pozapychały, ktoś ma lepszy pomysł? 

Edytowane przez Lovely Man