Petroholic Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Dziwny przypadek i w sumie nie bardzo wiadomo jak się zabrać za to... Wczoraj córka musiała pozałatwiać parę spraw i pojechała moim AllroadA4B8. Stąd niestety damski opis usterki i może nie zauważyła wszystkich objawów. Mianowicie auto odpaliło normalnie i po ujechaniu circa pół kilometra zginęło wspomaganie kierownicy i auto zgasło podczas jazdy. Dodatkowo zauważyła, że zgasły zegary i spadły wskazówki ale FIS się świecił normalnie. Po ponownym odpaleniu zegary świeciły ale auto szarpało przez chwilę podczas jazdy. Szarpanie po chwili ustało ale pojawił się problem znikającego wspomagania. Wspomaganie samo wracało bez gaszenia i znikało w losowych sytuacjach. Podczas całej podróży nic z kontrolek nie zaświeciło się na desce. Po załatwieniu spraw (postój ze 2h) auto odpaliło normalnie i płynnie wróciło do domu z działającym wspomaganiem. Pierwsze co zrobiłem jak wróciła to poleciałem z VCDSem do auta z nadzieją że coś znajdę, a tu zonk. Skan kompletnie czysty - żaden sterownik nie zarejestrował żadnych błędów poza tymi, z którymi muszę powalczyć, a były wcześniej. Zacisk 58 drzwi pasażera, przepływ przez DPF i czujnik jakości powietrza w kabinie. Według mnie do sprawdzenia w pierwszej kolejności - masa na silniku, połączenia na alternatorze i rozruszniku, akumulator i jego połączenia, bezpieczniki i połączenia główne modułów z bezpiecznikami. Może ktoś kiedyś miał podobny przypadek albo zna jakieś newralgiczne miejsca do sprawdzenia? Podejrzewam ewidentny problem z prądem biorąc pod uwagę, że leje trochę i wilgoć robi swoje...
Petroholic Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Nie. DPF jest po praniu ale trochę swiruje czujnik różnicy ciśnień DPFa... Muszę w końcu pozbyć się tej pseudoekologii. Aktualnie dostałem auto służbowe więc jest czas postawić Audi na kanał
Muskel1 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Auto należy naprawić a nie kastrować.
Rekomendowane odpowiedzi