Mvs Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Dzień dobry. Mam samochód A4 B9 polift. Po bawieniu się z Car Scannerem uciekło menu wyboru trybów jazdy Drive Select oraz samochodzik z tylnej kamery. Co mam zrobić, żeby to wróciło? Same tryby zmieniają się przyciskami. Ale menu nie wyświetla się.
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 1. Wyrzucić Car Scanner do kosza, kosz podpalić. 2. Wybrać się do ASO w celu przywrócenia brakujących funkcji. 1
Mvs Opublikowano 6 Sierpnia Autor Opublikowano 6 Sierpnia 32 minuty temu, Muskel1 napisał(a): 1. Wyrzucić Car Scanner do kosza, kosz podpalić. 2. Wybrać się do ASO w celu przywrócenia brakujących funkcji. A jak kupię VCDS? To się da? Samochód z Ameryki. ASO raczej za to się nie weźmie.
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia Rozwiązanie Opublikowano 6 Sierpnia 20 minut temu, Mvs napisał(a): A jak kupię VCDS? To się da? DS jest funkcją, której nie da się zakodować i jest ona aktywowana jako FoD, więc VCDSem nic tu nie zrobisz, jeżeli kody FEC poleciały.
Mvs Opublikowano 20 Sierpnia Autor Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) W dniu 6.08.2025 o 11:52, Muskel1 napisał(a): DS jest funkcją, której nie da się zakodować i jest ona aktywowana jako FoD, więc VCDSem nic tu nie zrobisz, jeżeli kody FEC poleciały. Cześć. Szukałem informacji o takiej sytuacji, jak ja mam, i znalazłem, że taka sytuacja się zdarza, jak zmieniasz logo czy jakąś tam wizualizację w MMI. Czyli z A4 na S/RS. I chyba w tym jest problem. I teraz nie pamiętam, jaką liczbę miałem. Mam zwykłą A4 i chyba zmieniłem na co innego, dlatego mam brak tego menu i samochodzika. Czy podpowiesz jak zmienić na zwykłą A4 w MMI? Mam Vcds, obdeleven pro Edytowane 20 Sierpnia przez Mvs
Muskel1 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Co grzebałeś dokładnie i w jakich sterownikach? Wrzuć pełny auto-scan z VCDS.
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia Udało się !!!! Wróciło menu ADS za pomocy tej instrukcji. 44 coding Audi drive select not active-> active 5f adaptation Car function adaptations gen2 menu_display_carisma ->active menu_display_carisma_over_treshold_high-> active and Car_Function_List_BAP_Gen2-charisma_0x17 ->activated Car_Function_List_BAP_Gen2-charisma_0x17_msg_bus ->Terminal 15 oraz znalazłem samochodzik. na zdjęciu OBDeleven ustawienia pasuja do A4 B9 Sedan Nawet nie wiem jak Car Scanner to zmienił.
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia Co prawda zepsułem VC. Coś grzebałem w ustawieniach Mapy 5f przez obdeleven. Działa wszystko tylko cały czas Trwa inicjowanie we tych wkładkach Rozrywki Telefonu i Mapy. Samochód A4 B9 Sedan Usa 2020r
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia W dniu 20.08.2025 o 13:31, Muskel1 napisał(a): Co grzebałeś dokładnie i w jakich sterownikach? Wrzuć pełny auto-scan z VCDS. czy coś podpowiesz na aktualny temat
Muskel1 Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia Na podstawie czego mam Ci doradzić? Kryształowej kuli? Prosiłem o pełny auto-scan z VCDS, do tej pory nie wstawiłeś...
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia Obdeleven czy to cię pasuję? VCDS mam klona history (2).txt
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Na podstawie czego mam Ci doradzić? Kryształowej kuli? Prosiłem o pełny auto-scan z VCDS, do tej pory nie wstawiłeś... Mapa na wyświetlaczu FIS Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje [VO]_Dashboard_Display_Configuration (RDID $0B5A) [LO]_navigation_map_transmission_mode --> [VO]_MOST_Streaming [LO]_navigation_map_compression_mode --> [VO]_H264 [LO]_navigation_map_Resolution --> [VO]_resolution_1 Wymagana kierownica z MuFuPlus Przycisk ulubione na MuFuPlus i MMI Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Adaptacje menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high: aktywny menu_display_jocker: aktywny Chyba po tych zmianach to się zepsuło. Wszystko cofnąłem ale problem został
Mvs Opublikowano 21 Sierpnia Autor Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) Już znalazłem w czym był problem. Jak zakodować komfortowe wsiadania i pamięć ustawienia fotela do kluczyka? Czy jest instrukcja? Czy działa to w ogóle jesli mam wyłączony wybór użytkownika ? Edytowane 21 Sierpnia przez Mvs
Rekomendowane odpowiedzi