KamiloNow Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim autem. Odwiedziłem już 6 warsztatów i nikt nie potrafi wskazać przyczyny usterki. Problem pojawia się podczas jazdy – na 3. lub 4. biegu, przy prędkości od 50 do 70 km/h, silnik zaczyna przerywać. Podobne objawy występują także przy zmianie biegów. Pod komputerem diagnostycznym nie pokazują się żadne błędy. Wymienione zostały już świece, przewody zapłonowe oraz cewka (na NGK), jednak niestety nie rozwiązało to problemu. Dodatkowo, po uruchomieniu silnika obroty przez chwilę falują, po czym stabilizują się. Z góry dziękuję za każdą wskazówkę i pomoc.
Langista Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Filtr paliwa, następny winowajca to regulator ciśnienia paliwa na listwie paliwowej. Szukaj filtra bez wbudowanego regulatora ciśnienia. Czujnik temperatury też może być temu winien. Jak odpala po nocy? Edytowane 28 Sierpnia przez Langista
KamiloNow Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia Bardzo dziękuję za odpowiedź. Samochód jest cały czas garażowany, nie stoi na zewnątrz. Odpala bez problemu. Filtr paliwa został już wymieniony. Jutro wymienię regulator ciśnienia, bo tego elementu jeszcze nie ruszałem. Dam znać, czy ta wymiana rozwiązała problem.
KamiloNow Opublikowano Poniedziałek o 16:50 Autor Opublikowano Poniedziałek o 16:50 Niestety nie wiem. Można to jakoś sprawdzić?
Langista Opublikowano Wtorek o 06:17 Opublikowano Wtorek o 06:17 Oczywiście, vcds lub inny interfejs potrafiący odczytać bloki pomiarowe ze sterownika silnika.
Rekomendowane odpowiedzi