Arnold23 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Witam mam następujący problem auto zaczęło dymic na siwo I zaczal się wyciek oleju na laczeniu turbiny z kolektorem wydechowym.Turbine wyjąłem dałem do sprawdzenia jest ok problem nie ustąpił po wizycie u mechanika na diagnozę stwierdził uszkodzony n75 i jest teraz zrobione obejście i podcisnienie z zaworkiem kierunkowym bezpośrednio wpięte w gruchę od turbiny na czas do montażu nowego n75. Założyłem 4 orginalne ponoć sprawne n75 i problem wraca zamieniałem już go z drugim bliźniaczym n17 i bez zmian. W momencie podpiecia go prawidłowo znów wali olej I zaczyna dymic na siwo nie mam już pomysłu na to może ktoś miał podobna sytuację? Dodam że podcinienie dochodzi do tego krótkiego króćca zaworu ale z wyjścia out który idzie do gruchy już podcisnienia brak
P.Wiśnia Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 46 minut temu, Arnold23 napisał(a): i jest teraz zrobione obejście i podcisnienie z zaworkiem kierunkowym bezpośrednio wpięte w gruchę od turbiny Moim zdaniem słaby pomysł. 46 minut temu, Arnold23 napisał(a): Dodam że podcinienie dochodzi do tego krótkiego króćca zaworu ale z wyjścia out który idzie do gruchy już podcisnienia brak Sprawdź wiązkę elektryczną, może gdzieś jest przerwana. Najlepiej za pomocą multimetru sprawdź ciągłość. Możesz też sprawdzić czy dochodzi napięcie. Pin nr 1 N75 idzie do pinu 47 ECU. Pin nr 2 N75 idzie do bezpiecznika S102(15A) a następnie do przekaźnika J322. Edytowane 3 godziny temu przez P.Wiśnia
Rekomendowane odpowiedzi