Karo123 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam, posiadam A4 B6 z 2001 roku z olejniakiem 2.0 ALT. Mam problem, otóż nie działają mi elektryczne szyby przednie, sprawdzałem wiązki - są całe, sprawdzałem moduł komfortu (8E0959433AD)- był suchy i wyglądał świeżo, nie był zalany, sprawdzałem bezpieczniki - również są sprawne, silnik dostaje prąd, nie wydaje dźwięków i nie reaguje, podnośniki nie są spieczone, sprawdzałem przyciski od strony kierowcy (dwa przyciski, bo z tyłu mam korbotronik) mają prąd, napięcie i nawet świecą! Z drugiej strony z kolei niestety tego przycisku nie ma, poprzedni właściciel go zdemontował i nie wsadził. Kupiłem zamiennik z allegro, ale okazuje się że kostka wychodząca z boczka drzwi którą powinienem połączyć z przełącznikiem jest za mała i nie da się jej połączyć z zamiennikiem. Wydaje mi się że tak czy inaczej brak przełącznika z prawej strony nie powinen mieć wpływu na przełącznik kierowcy - są to chyba dwa osobne zespoły. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co mogę jeszcze zrobić? Po mału rozkładam ręce i coraz mniej chce mi się z tym bawić. Z góry dziękuję za jakiekolwiek próby pomocy!
Rekomendowane odpowiedzi