PrEzEz96 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Cześć, Mam kilka pytań odnośnie możliwości zakodowania u siebie w Audi nowych funkcji, jeśli powieliłem pytanie to przepraszam przeglądałem cały wątek kodowania i mogło mi coś uciec 🙂 Jeśli chodzi o auto to a4 b9 jak w profilu, licznik virtual. 1) Czy można gdzieś wyświetlić / zakodować informacje na temat ilości paliwa możliwego do zatankowania? Tankuje się głównie na bezobsługowych stacjach co mocno by ułatwiło tankowanie. Funkcja znana mi z seata leona. 2) Temperatura oleju, to wiem że powinno się dać włączyć ale czy ktoś podpowie jak tego dokonać? 😉 3) Automatyczny reczny, znalazłem jak włączyć natomiast mam problem z aktywacja i teraz mam pytanie czy posiadając sterownik ESP9 Premium H09 0593 funkcja powinna działać? Mianowicie próba aktywacji przez wykonanie adaptacji kończy sie niepowodzeniem po wybraniu kanału IDE08134 brak komunikacji. 4) Brakuje mi auto holda zgodnie z poradnikiem wykonanym przez @Muskel1 spróbowałem wykonać na początek samo kodowanie i sterownik przyjął kodowanie, efektem był błąd na VC odnośnie nie działającego wsparcia pre sense. Jeśli dobrze rozumiem można zamawiać części? 5) Znalazłem na forum kodowanie odnośnie o obniżania się prawego lusterka przy wstecznym. Chciałem sobie aktywować tą funckje i moje zdziwienie było ogromne gdy wszystkie wymagane bity zgodnie z poradnikiem z forum są poprawnie aktywowane a pokrętło regulacji ustawione na prawe lusterko a funkcja niestety nie działa 😕 6) Zmiana czasu coming / leaving home, gdzie znajdę opcję aby zmienić czas świecenia? W VW wczesniej miałem to na FIS-ie a tutaj nie odnalazłem takiej opcji ani w VC ani MMI Raz jeszcze z góry dzięki za pomoc i umilenie wejścia w świat Audi 😃
Rekomendowane odpowiedzi