Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mocowanie do ramki na tablice rejestracyjne z przodu w grill USA Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem auto z USA. Nie było tam w ogóle zamontowanej tablicy rejestracyjnej z przodu. Kupiłem ramki na tablice rejestracyjne standardowe, ale jak to zamontować na grillu z przodu? Jakaś podkładka jeszcze do tej ramki trzymającej tablicę (tak jak jest to widoczne z tył), jest jakiś numer tej części? Tą podkładkę z ramką przywiercić do grila, czy jest tam jakieś mocowanie przewidziane? Tą amerykańską podkładkę z tył też wymienić na podłużną (numer części?), czy ją wywalić i samą ramkę z tablicą przykręcić? Nie mam dostępu do auta teraz a za wczasu chce kupić wszystko co potrzeba do montażu tablic rejestracyjnych. Pierwsze auto i nie wiem jak to wygląda w praktyce z montażem. Proszę o pomoc. 

20250820_175521.jpg

IMG-20250925-WA0003.jpg

IMG-20250925-WA0002.jpg

Opublikowano

Przykręcałem ramkę bezpośrednio do grillach bez żadnych podkładek.

PXL_20231222_161247345~2.jpg

Opublikowano
  • Autor

A w tym grillu pod zaślepka będą otwory montażowe czy po prostu w ten plastik się wwierciłeś? A jak z tyłem? Jakaś podłużna podkładka (bo ja mam wersję USA) czy też bezpośrednio ramkę przykrecales? 

Opublikowano

@Majki070984 wkręcałem bezpośrednio w plastik. Z tyłu też samą podkładkę klubową przykręcałem w miejscach gdzie są otwory, po zdemontowaniu tej podkładki amerykańskiej.

Opublikowano

z tyłu demontujesz podkładkę USA, jest dodatkowo klejona taśmą dwustronna, zamów sobie w ASO naklejkę podkładową pod rejestarcję, taka pianka, z przodu jesli masz pdc to przykręcenie bezpośrednio dokładki moze powodować że czujniki w atrapie będą wariować

Opublikowano
  • Autor

Przykręciłem z przodu i z tył samą ramkę bez żadnych podkładek, bezpośrednio w miejsca montażowe. W sumie nie wiem po co jeszcze te dodatkowe tabliczki, przez to tablica bardziej odstaje od auta. Tam moim zdaniem lepiej. 

IMG-20250930-WA0004.jpg

IMG-20250930-WA0002(1).jpg