Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Listwy ozdobne wokół szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem i nie znalazłem

wiec mam pytanie jak zdemontować

listwy ozdobne na drzwiach (chromowane-zewnętrzne-te wokół szyb).

A4 B6 2001 AKE

pzdr ;)

Opublikowano

Wszyscy do tej pory chcieli dokładać. A tu proszę, jeden który chce zdjąć :) Poszukaj dokładnie. Znajdziesz mnóstwo postów na ten temat.

Opublikowano
  • Autor

Powaga szukałem nie znalazłem do B6 :((

Opublikowano

No jest trochę rezanka...

Po pierwsze potrzebujesz inne tylne boczne szyby - wersje pod chrom i pod czarną listwę różnią się od siebie uszczelką. W wersji połysk chrom zakładasz na uszczelkę tej szyby, w wersji czarnej uszczelka jest tak wyprofilowana że robi za listwę. Oprócz tego chrom a właściwie listwa aluminiowa tylniej szyby jest przymocowana do karoserii na 4 spinki+nity.

Opps teraz dopiero widzę że masz '01 - tutaj sprawa wygląda jeszcze inaczej. Do '03 sposób montowania listwy ozdobnej na tylnej szybie był jeszcze inny - nie jestem pewien ale chyba listwa była na stałe zespolona szybą, nie dam sobie głowy uciąć bo na żywo tego elementu nie widziałem). Dopiero od '04 (końcówka B6 i całe B7) sposób montowania listw ozdobnych wygląda tak jak opisałem to powyżej. Nie wiem czy ten sposób montowania dotyczy tylko wariantu chrom a np. wariant tylko z uszczelką pasuje do wszystkich roczników B6? Trzeba podpytać bardziej kumatych kolegów :) Może ALVARO będzie coś wiedział - rezał chromy w swojej B6. Hmmm a może to był MALIK :) (kurcze nie pamiętam już...)

Listwa ozdobna dachowa jest przymocowana do karoserii na 26 nitów (po 13 na każdą stroną) nity masz schowana pod uszczelkami które są wsunięte w obramowanie przednich i tylnych drzwi. Ogólnie aby się tam dostać trzeba zdjąć zewnętrzne pokrycie słupków B. Czarna listwa jest montowana w ten sam sposób.

Na koniec listwy ozdobne drzwi - tutaj jest też sporo rezania. Aby zdjąć aluminiowe musisz rozebrać tapicerkę drzwi i wyjąć ramę okna. Wtedy dostaniesz się do listwy a właściwie do plastikowych spinek które je trzymają. W przednich drzwiach jest po 6 a w tylnych po 2. Listwy czarne są po prostu wkładane/wciskane.

Jeśli chcesz mogę dorzucić kilka zdjęć do tego opisu - ale dopiero jak wrócę z pracy, teraz nie mam dostępu do fotek.

Jest to naprawdę upierdliwy mod, coś dla prawdziwych fanatyków :decayed::kox: - tak wogóle po co to ściągasz? Zmieniasz na schwarzpakiet? Tak BTW to mam na sprzedanie wszystkie elementy potrzebne do tego pakietu (szyby, komplet listw) :) Pytanie tylko czy szyba rzeczywiście podejdzie do '01.

Tak czy inaczej, życzę powodzenia i dużo cierpliwości (przyda się ;)) ...chociaż nie zdziwiłbym się gdybyś po przeczytaniu tych wypocin jednak się rozmyślił izostawił wszystko tak jak jest ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Musze wymienić te w drzwiach są uszkodzone :P

:) interesują mnie drzwi :) Jak byś mógł foty jak w drzwiach wymienić;)

pzdr i dzięki [br]Dopisany: 15 Maj 2009, 18:03_________________________________________________Panowie mam wersje chrom, muszę wymienić listwy które są na drzwiach.

Jak do tego się dostać??[br]Dopisany: 02 Czerwiec 2009, 00:31_________________________________________________Fotki?