Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy klap 01841 i 01842 w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie mam problem z regulacją ciepła po obu stronach w audi a4 b6. Już kiedyś przerabiałem ten temat, ale wtedy nie działała jedna strona, wymieniłem silniczek i po temacie. Teraz jakimś dziwnym trafem padły rzekomo dwa (co mnie zdziwiło). Podłączyłem VCDS, błędy w dziale klimy są tylko takie:

01841 - Potentiometer/Actuator for Temperature Flap: Left (G220)

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

2.

01842 - Potentiometer/Actuator for Temperature Flap: Right (G221)

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

Dalej rozebrałem lewą i prawą stronę, dokopałem się do silniczków i postanowiłem zdemontować losowy inny i podmienić je, czy działają i ku mojemu zdziwieniu te dwa rzekomo niedziałające po wpięciu w inne wtyczki działają prawidłowo. Dalej wypiąłem inny (sprawny) i podpiąłem w miejsce tych rzekomo niedziałających i przestawił się do pozycji ustawienia gorącego ogrzewania i stoi, po podpięciu go spowrotem na swoje miejsce - przywrócił swoje ustawienie i działa prawidłowo. A więc problem nie tkwi w silniczkach tylko ... no właśnie gdzie? Miał ktoś taki przypadek? Dodam ze robiłem adaptacje w VCDS wpisując 001 UP itp. Nie pomogło.

Ostatnio rozładował się akumulator i auto kilka dni było bez prądu. Może tu tkwi przyczyna i coś się rozkodowało? Stracił mi się też wtedy dwupoziomowy wyswietlacz FIS, ale to wraz z internetem udało mi się zakodować i już działa. Ale tutaj nie mam pojęcia czego spróbować. Pomożecie?

Edytowane przez Grycek5

Opublikowano

Spróbuj przypisać na nowo nr Vin w klimatroniku.

Opublikowano
  • Autor

A podpowiesz moze w jaki sposob to zrobic vcdsem? Zamowilem potencjometry, sprobuje je wymienic, ale nie wierze ze to w nich jest problem.

Podczas adaptacji silniczki dzialaja gora dol, ale chyba jest jakis problem z wartosciami krancowymi. Dobrze mysle ze po adaptacji wszystkie pozycje powinny pokazac wartosc 0? Tymczasem dwie ostatnie (chyba 9 i 10 jak dobrze pamietam pokazuja inne wartosci niz 0

Opublikowano

One nie powinny iść do 0, powinny wracać na połowę mniej więcej, niektóre tylko wracają na 0, czyli te co odpowiadają za obieg wewnętrzny czy skierowanie na szybę.