Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zablokowany zamek drzwi w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z otwarciem samochodu. Otóż po wymianie baterii w pilocie auto przestało się otwierać (miga dioda na pilocie), więc próbowałem otworzyć drzwi za pomocą grota i... nic. Na początku grot nie chciał wejść, wd40 pomogło, ale jak przekręcam w lewo (jest lekki opór) to nic sie nie dzieje, w prawo tak samo. Poszedłem po zapasowy kluczyk, ale się okazało że padła w nim bateria i nic. Próbowałem podważać ramke drzwi i ciągnąć za klamke ale się nie otwiera, jakby się zaryglował. Nie chcem wybijać szyby i się męczyć z czyszczeniem i wymianą szyby.

Czy miał ktoś taki problem?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Poczytaj o sposobach dodania kluczyka do modułu komfortu, bo jest ich kilka i jeden zawiera dodanie go, za pomocą przekręcenia kluczyka w zamku drzwi.

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, Langista napisał(a):

Poczytaj o sposobach dodania kluczyka do modułu komfortu, bo jest ich kilka i jeden zawiera dodanie go, za pomocą przekręcenia kluczyka w zamku drzwi.

Próbowałem różnych kombinacji z przytrzymaniem guzików podczas kręcenia w zamku, ale nic. Zauważyłem że jak nacisne przycisk odblokowania samochodu to na 2 minuty świeci się guzik od świateł awaryjnych, oraz pokrętło do świateł.

Opublikowano

A czuć, że w ogóle coś się otwiera? Czy nie ma żadnej mechanicznej reakcji?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

A czuć, że w ogóle coś się otwiera? Czy nie ma żadnej mechanicznej reakcji?

nie ma żadnej mechanicznej reakcji. nawet jak szarpie za klamke i przekrecam kluczykiem. Postawiłem samochód na "rolkach" i do ciepłego garażu, może zamarzł? Jak nic nie pomoże to zostaje zbicie przedniej prawej szyby...

Opublikowano

Czyli pewnie zamek już kiedyś padł i ktoś zdjął cięgna z niego. Spróbuj wymienić baterie w tym drugim, może go sterownik nie 'zapomni'

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Langista napisał(a):

Czyli pewnie zamek już kiedyś padł i ktoś zdjął cięgna z niego. Spróbuj wymienić baterie w tym drugim, może go sterownik nie 'zapomni'

Zmieniłem, nic. Jutro przedzwonie po fachowcach, może któryś się zgodzi, bo nie widzi mi się sprzątania samochodu z odłamków szkła.

Opublikowano

Dobry odkurzacz na myjni wyjdzie 10 zł, fachowiec nie otworzy drzwi, jak spadły cięgna z zamka.

Opublikowano
  • Autor

Jutro jade po szybe, trzeba będzie wybić i trudno. Mam pytanie czy da radę wyłączyć ryglowanie zamków od środka za pomocą VCDS?

Opublikowano

Można. Normalnie takie sytuacje się nie zdarzają, że auto zamknie się z kluczykami w środku. Samoczynne ryglowanie jest tylko w tedy, kiedy po odryglowaniu auta w ciągu chyba 30 sekund nie złapiesz za klamkę. No i warto ogarnąć sobie te cięgna w środku, żeby w przyszłości już nie wybijać szyby.

Opublikowano
  • Autor

Wybiłem szybe. Wsadziłem kluczyk w stacyjke i dało się otworzyć samochód poprzez wewnętrzną klamke. Zsynchronizowałem 2 kluczyki i centralny działa. Jutro wymienie szybę i zajrzę do zamka. Poszperam w necie jak wykodować ryglowanie zamka od środka, żeby być ubezpieczonym na przyszłość.

Opublikowano

Zapomniałem napisać sposób na mniej sprzątania 😂 już po fakcie ale w razie czego na przyszłość (oby się nie przydało) oklej całą szybę taśmą klejącą, w tedy się skruszy ale nie rozwali po całym aucie.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Langista napisał(a):

Zapomniałem napisać sposób na mniej sprzątania 😂 już po fakcie ale w razie czego na przyszłość (oby się nie przydało) oklej całą szybę taśmą klejącą, w tedy się skruszy ale nie rozwali po całym aucie.

właśnie tak zrobiłem, okleiłem całą szybę kilka razy taśmą bezbarwną. Uderzałem w róg szyby ale skubana się łatwo nie poddała.

Opublikowano
  • Autor

Sprawa ogarnięta, szyba wybita, wstawiona nowa ale z b6. Pasuje tylko ma bardzo ciężko sie podnosić.

Opublikowano

Mechanizm podnoszenia szyby zasyfiony, jak nie ogarniesz tego, to linka się zerwie albo wyrobi się zębatka.