Opublikowano 25 Maja25 Maj Witam proszę o pomoc dotyczącą usterki Sygnalizacji parkowania.Vcds pokazuje 2 błedy 1 w ABS drugi w 09 w załączeniu autoskan.Proszę o ewentualne porady..dodam że czujniki pokazują ..na forum jest podobny przypadek ale tam winne były czujniki. Log--WAUZZZF45GA007426-202314km.txt
Opublikowano 25 Maja25 Maj Nie sądzisz, że powinieneś napisać, że dokładałeś Auto-Hold i po tym Ci te błędy wywaliło?Jak oczekujesz pomocy, to graj w otwarte karty i opisz problem od A do Z, co było robione, od kiedy pojawiają się błędy etc...
Opublikowano 25 Maja25 Maj Autor w aucie nie mam Auto Hold Niestety auto zakupione z niemiec około 7 miesięcy temu i zadnej ingerencji ze strony mojego syna nie było jak i mojej ..widocznie poprzedni własciciel dokonywał ..bład z mojej strony że nie przeskanowałem pojazdu w trakcie zakupu....po zakupie auta wszystko było ok syn w niedzielę jechał polną drogą i efekt widoczny na zdjeciu..gram w otwarte karty i z mojej strony brak oszukiwania..w przeciwnym razie napisałbym post że po dołożeniu auto hold takie rzeczy..zreszta twoja instrukcja na tym forum jest przejrzysta..jeśli możesz pomóc będę zobowiązany .. Edytowane 25 Maja25 Maj przez bodygard38
Opublikowano 25 Maja25 Maj Rozwiązanie Ok. Pomyliłem się z interpretacją błędu. Auto nie posiada Auto Hold. Chodzi tu o przycisk ESP. Wypnij listwę i sprawdź czy wtyczka poprawnie siedzi. Co dzieje się przy próbie aktywacji przycisku ESP? Jest jakaś reakcja?
Opublikowano 25 Maja25 Maj Autor kierunek okazał się bardzo dobry wszystko wróciło było takie coś wpięte ..zapewne to moduł start stop znikomej jakości bo albo zepsuł sie albo poluzowała się kostka.Bardzo dziekuje za kierunek i jednym słowem jesteś mistrzem na tym forum..