Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria klimatyzacji w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem odnośnie panelu klimatronika A4 b8 2.0 143km 2011r podczas jazdy zacząć mrugać jak wcineles AC to zaraz gaslo kręciłem pokrętłem zapalało się co innego w tym panelu a aktualnie nie reaguje nie świeci bezpieczniki sprawdzone i wymienione profilaktycznie na drugie cały czas działa wentylator od klimy błędow jest odnośnie braku komunikacji 01320 4708 z HVAC

-w jaki sposób można sprawdzić ten panel jeszcze czy to napewno on jest przyczyną awarii

- kolejne pytanie odnośnie wymiany na używkę druga o tych samych numerach

czy będę musiał coś przestawiać w komputerze żeby ten drugi zacząć dzialac

Proszę o podpowiedzi

Opublikowano

Wrzucamy zawsze pełny auto-scan z auta w formie załącznika zapisanego na kompie poprzez VCDS, a nie kody błędów czy zdjęcia.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiedziałem i na chwilę obecną jest z tym problem bo sobie zrobiłem tylko zdjęcia z tych błędow

Opublikowano

To wykonaj i wrzuć.

Opublikowano
  • Autor

IMG_20260808_155515688.jpgIMG_20260808_155532661_HDR.jpgIMG_20260808_155553423_HDR.jpg

IMG_20260808_155631764_HDR.jpg

Opublikowano

Nie no kolego, przeczytaj jeszcze raz co u góry napisałem...facepalm

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem pewny czy to wszystko jak chciales

Opublikowano

Tak, .asz problem albo z zasilaniem panelu klimatyzacji, albo z komunikacją z panelem klimatyzacji (CAN-BUS), albo sam panel padł. Trzeba kolejno sprawdzać i wykluczać.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak się spodziewałem a nie wiesz może jak jest możliwość jeszcze go sprawdzenia bo +- napewno do niego dochodzi i z drugą sprawę czy jak kupię używkę czy jak ja wepne to będę musiał coś kombinować z komputerem?

Opublikowano

Trzeba sprawdzić zgodnie ze schematem. Poza tym wymiana panelu związana jest z poprawnym kodowaniem panelu oraz ściągnięciem z niego ochrony komponentu. Nie jest to więc p&p.

Opublikowano
  • Autor

Czyli nawet jak sobie kupię drugi taki sam z tymi samymi numerami może być problem ze nie będzie on działał poprawnie?

Opublikowano

Tak, bez ściągnięcia ochrony komponentu i odpowiedniego kodowania nie da rady. Kodowanie musi być wykonane pod Twój pojazd i posiadane wyposażenie. Jak masz zapisany gdzieś stary auto-scan, który został wykonany gdy panel działał, to możesz sobie to kodowanie skopiować ze scanu i wkleić do nowego panelu. Ochronę musi ściągnąć ktoś, kto ma do tego sprzęt i możliwości.

Opublikowano
  • Autor

Ok tylko teraz pytanie gdzie szukać kogoś takiego w okolicach Zamościa woj lubelskie bo w ASO może to trochę kosztowac

Opublikowano

Google Ci pomoże 😉

Opublikowano

Alternatywnie może kolega @chudineze coś podpowie, jest z tamtych okolic 😉

Opublikowano
  • Autor

Ok dziękuję :)