Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Wahania temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu w warsztacie był wymieniony termostat dziś po przejechaniu ok 50 km temperatura nagle ustawiła się na 75 st przez jakies 3-4 km tak pozostawała potem nagle skok na 90 st i po chwili zejście na 85-87 st . Podejrzewam ze termostat jednak nie był wymieniony .

Opublikowano

Witam,

mam podobnie i nie wiem czy wymieniać termostat czy to coś innego :confused4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

wymiana termostatu przy tym silniku to nie lada wyzwanie a, a sam termostat kosztuje ok 560zl

ja wymienilem termostat u siebie bo sensor w termostacie padl.

Ale zadnych zlych objawow nie bylo

Opublikowano

Witam

Ze złota miałeś ten termostat że taki drogi.

A teraz na poważnie, termostat to urządzenie mechaniczne i w przypadku awarii nie powoduje takich szybkich skoków temperatury.To bardziej by pasowało do czujnika, poluzowanych kabelków lub samego zegara.Mógłbyś sobie sprawdzić na klimatroniku.U mnie to kanał 51,lub VAG-iem,a przy okazji czy nie masz błędów związanych z czujnikiem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Możliwości są dwie: albo padł Ci czujnik temperatury albo termostat. Ja mam co prawda starsze autko ale problem termostatu przerobiłem. Objawy były podobne - skoki temperatury a zwłaszcza przy wyjeździe z miasta - w mieście na skrzyżowaniu 90stC - chwila z wieksza prędkością i temperatura zjeżdzała do 70stC. Lek: Wymiana termostatu. Mój jednak kosztował 30 czy 40 zł. Proponuję wcześniej sprawdzic czujnik temperatury. Przy wymianie termostatu warto się zastanowić nad wymianą płynu chłodniczego (jeśli potrzeba).

Pozdrawiam

Józek[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2009, 20:55_________________________________________________Witam

Jeszcze jedno. Mój kolo w Maździe 626 też wymieniał termostat w warsztacie i za miesiąc musiał wymienić jeszcze raz. Tym razem wymieniał go sam.

Pozdrawiam

Józek

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Teraz w serwisie koszt 350 to i tak drogo u mnie po przejechaniu 15 kilometrów temp max 65 stopni a jak pokręcę się po mieście to podskoczy do 75 a dopiero jak stanę to na postoju wskoczy na 90 i nie wiem czy to wina termostatu. Mozę ktoś pomoże będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Opublikowano

Teraz w serwisie koszt 350 to i tak drogo u mnie po przejechaniu 15 kilometrów temp max 65 stopni a jak pokręcę się po mieście to podskoczy do 75 a dopiero jak stanę to na postoju wskoczy na 90 i nie wiem czy to wina termostatu. Mozę ktoś pomoże będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Termostat na 100%

Opublikowano

Dziękuje za pomoc jutro kupuje a może ktoś wie czy wielki problem z wymianą trzeba zdejmować alternator. Silnik 2,0 20v 131 koni

Pozdrawiam[br]Dopisany: 13 Październik 2009, 21:19_________________________________________________Witam termostat zamówiony bedzie w piatek serwis 350 zł elektroniczny ponoć. Chcialbym zapytam jak najlepiej odpowietrzyć układ i czy trzeba zdejmować alternator?.

Pozdro