Pandzior Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, ostatnio oddałem auto do machaniora Wymianiał mi chłodnicę klimy oraz rurki przy klimie. Poodbiorze zauważyłem, że powietrze z nawiewów niedmucha tylko leci jak na biegu jałowym, lecz po przejechaniu paru kilometrów, zaczyna działać normalnie. Co jest grane??
Pelex Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Dziwne co ma Chłodnica klimy do nawiewu może Ci sie klapa od dmuchawy zacina ta za filtrem przeciw pyłkowym a dmuchawą i nie umie zaciągnąć powietrza. Może spróbuj zrobić test na klimatroniku wiesz jak to się robi nie?
Pandzior Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne Występują u mnie takie błędy.
Pelex Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Poczytaj ten wątek i tam masz też linki w których jest opisane jak to mniej więcej zrobić http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t70085.0.html;highlight=15+7+klapa+powietrza
Nefryt Opublikowano 16 Grudnia 2011 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Odświeżę temat bo u mnie pojawił się problem słabego wiania powietrza do wnętrza auta z kratek (obojętnie która strefa szyba/środek/nogi) na maksymalnej sile wiatraka coś tam czuć, ale zupełnie jest inaczej jak załączę zamknięty obieg - wtedy słychać taki dźwięk przypominający jakby coś się odtykało i zaczyna wiać tak jak kiedyś było tyle że to dalej zamknięty obieg. Miał ktoś z Was taki problem co mam sprawdzić bo filtr i kody klimatronica sprawdziłem ? Pomocy bo zima idzie [br]Dopisany: 13 Grudzień 2011, 12:24_________________________________________________Nikt nie ma pomysłu ? ;(
Andrew11 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam . Mam dokładnie ten sam problem co kolega Nefryt. Nikt naprawdę nie mam jakiegoś pomysłu?
Pandzior Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2011 Może szczotki się skończyły, albo się kończą przy dmuchawie.
Andrew11 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam. U mnie problem rozwiązany . Okazało sie że rynienka odprowadzająca wodę nad filtrem kabinowym była przesunięta a samochód stał parę dni na deszczu wiec zalało cały filtr.
Nefryt Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Może szczotki się skończyły, albo się kończą przy dmuchawie. Jakie szczotki ?
Pandzior Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Może szczotki się skończyły, albo się kończą przy dmuchawie. Jakie szczotki ? W takiej dmuchawie.
Nefryt Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Już temat rozwiązany - wieje dobrze Wstyd się przyznać ale pochopnie oceniłem stan filtra kabinowego - ciemno było Rada na przyszłość - jeśli ktoś będzie miał takowy problem to po prostu wyjmijcie filtr i zobaczcie jak wtedy będzie dmuchało, jeśli bez filtra wieje dobrze to nowy filtr trzeba kupić. Dzięki wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi