Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Świecące światła cofania - dobry czujnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! mam dosyc dziwny problem mianowicie w mojej a4 1.9tdi avant 98r ktoregos dnia jak wychodzilem z samochodu zauwazyl ze swieca mi sie non stop swiatla cofania.... niezaleznie od biegu i nawet gdy nie ma kluczyka.... pomyslalem ze czujnik.... namordowalem sie sam wymienilem go i wcale nie znajduje sie pod skrzynia tylko dokladnie na skrzyni i wcale kanal do tego nie potrzebny... wracajac do sprawy po zalozeniu czujnika sprawa po odlaczeniu klemy ustapila.... wszystko bylo ok 1 dzien a tu znowu to samo.... przy wlaczeniu wstecznego natezenie swiatla wzrasta... co tu zrobic??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

a możesz opisać jak wymontowałeś ten czujnik? Ja z kanału próbowałem ale nie udało się, a patrząc z góry od strony silnika to zasłania go filtr oleju.

Z góry dzięki za odp. i jakiś opis.

Pzdr,

Iras

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Czujnik wymontowałem z góry, a nie z kanału niestety musiałem wymontowac filtr powietrza i wymagało to sporo gimnastyki.... ale udało sie

Opublikowano

Ze schematu wynika ,że zasilanie lampy cofania z bezpiecznika 31 leci prosto na wyłącznik cofania a z niego na lampę.

przy wlaczeniu wstecznego natezenie swiatla wzrasta... co tu zrobic??

z tego by wynikało , że gdzieś w wiązkach lub w tylnej lampie masz wilgoć, zaśniedzenie które to powoduje przebicie z innego obwodu.

Na początek odpiąłbym wtyczki od tylnych lamp i sprawdził obecność napięcia z odpiętym czujnikiem(włącznikiem) cofania.[br]Dopisany: 26 Październik 2009, 17:48_________________________________________________Aha jeszcze jedno , sprawdź czy to tylne światło pali się przy jakichś włączonych innych światłach.

Dziś przy obowiązku jazdy na światłach stawiam na przebicie w tylnej lampie od świateł pozycyjnych.[br]Dopisany: 26 Październik 2009, 18:16_________________________________________________A może masz hak i woda dostała się do gniazda w zderzaku?

Opublikowano
  • Autor

Problem jest już dawno rozwiazany i rzeczywiście dostała sie woda do gniazda pod zderzakiem... ale jest już git... dzieki i Pzdr