Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak zrobić domykanie szyb z pilota ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwe zrobienia domykania szyby z pilota? Przy zamykaniu kluczykiem przekręcając w pozycje zamknij szyba jedzie gdy puszczam to staje i tak samo działa w pozycji otwórz, pomóżcie może wystarczy jakieś dodatkowe kodowanie czy coś.

Opublikowano

wystarczy :szukaj: i będziesz miał wszystko

Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem, posiadam niefabryczny alarm Anakonda, nie wiem jczy współpracuje on z automatycznym domykaniem szyb.

Ponadto mam taki problem, że domykanie szyb działa mi podczas otwierania drzwi tzn. jak zamykam auto to nic się nie dzieje z otwartymi szybkami, dopiero jak otwieram auto to szybki się zamykają i najlepsze jest to że wcale nie muszę trzymać kluczyka w pozycji otwierania.

Zastanawiam się czy jest taka możliwość że są zamienione przewody przy mikrostyku w zamku?

Myślałem że takie działanie jest prawidłowe bo wystarczy że przy zamykaniu auta przekręcę kluczyk w pozycję otwórz (szybki się zamykają) a następnie zamykam autko.

Już sam nie wiem jak powinno być.

Opublikowano

Domykanie jest po to żebyś nie musiał martwic się o szyby jak zamykasz auto, więc ich zamykanie przy otwieraniu mija się z celem. Schemat do anakondy możesz ściągnąć tutaj, więc sobie popatrz co i jak

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=617516#617516

Opublikowano

Witam :) tak jak już a propos alarmów to jaki byście polecali do A4 B5 97rok chciał bym żeby było domykanie i otwieranie szyb z pilota oraz tak ze była jakaś kombinacja tzn zabezpieczenie przed odpaleniem samochodu czekam na propozycje :)

Opublikowano

alarmy RTX polecam, z funkcją domykania szyb za ok 110 zeta wzwyż (w zależności od ilości dodatkowych czujników) do kupienia na allegro

http://allegro.pl/item634711262_alarm_rtx_komfort_d_kanal_blokada_najlepszy.html

Montowałem kilka takich i dobrze się sprawują, jakiś inny forumowicz też je kiedyś polecał. Trzymaj się z daleka od STIG -ów.

Opublikowano

no oki! przejrzałem ten alarm a powiedz mi kolego czy ja jako laik dam se rade żeby go zamontować? dodam ze już kiedyś montowałem se alarm w golfie II ! znajomy ma taki alarm ze wchodząc do samochodu musi na takim guziczku wstukać pewna kombinacje! no i dodatkowo żeby odpalić samochód musi wcisnąć któreś klawisze z ele.szyb wtedy mu się kontrolki zapalają na desce rozdzielczej chciałbym tez taki alarm już może nie musi być tego guziczka ale chciałbym żeby była ta kombinacja przycisków ele.szyb :) możesz mi coś takiego polecić?

Opublikowano

te guziczki to nie jest alarm tylko jakiś przekaźnik pewnie zamontowany, który załącza się po przekręceniu zapłonu i naciśnięciu przycisku, stary numer. W tym zestawie który ci podąłem wyżej jak i pewnie w wielu innych jest taki przekaźnik dołączony. Oryginalnie ten przekaźnik jest montowany na przewodzie od cewki i załączany chyba pedałem hamulca (żeby zapalić samochód trzeba trzymać wciśnięty hamulec). Ale możesz sobie podpiąć ten przekaźnik pod cokolwiek co poda prąd do załączenia przekaźnika (być może nawet i te przyciski od szyb). No i niekoniecznie musisz montować ten przekaźnik na kabel od cewki mozesz założyć na przewód zasilający podający prąd do stacyjki wtedy otrzymasz właśnie taki efekt że deska zaświeci dopiero jak przekręcisz zapłon i wciśniesz przycisk. Jak masz jakiekolwiek pojecie to sobie poradzisz z tym.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki dla użytkownika cobradd za pomoc, a teraz można zamknac temat bo pojawiają się posty nie związane z tematem :good: