Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podnośnik szyby - jego ostatnie chwile???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lewa przednia szyba podczas opadów lub po myciu auta, wymaga ręcznego wspomagania

podczas dosuwania.W pozostałych przypadkach porusza się{ ale tylko w górę) wolniej

niz prawa.Da się to w jakis sposób poprawić?Czy trzeba cały mechanizm wymienić?

Opublikowano

Możliwe że wytarły sie plastikowe slizgi w mech. widziałem taki przypadek w A6 ale tak że szyba sie blokowała Po wym tych ś.izgów wszystko chodziło jak należy

Opublikowano

U mnie też były kłopoty z szybą od strony kierowcy. Tylko że u mnie otwierała się normalnie ale musiałem jej pomagać przy zamknięciu. Wkrotce potem się zacieło. Rozebrałem to i stwierdziłem że linka się sie postrzępiła i nie wchodzi do pancerza. Kupiłem nowy podnośnik szyby ale na szrocie. Samej linki nie wymienisz bo to wszystko jest zalane plastikiem. Za podnośnik z silnikiem dałem na szrocie 300 zł. Nie chcieli mi sprzedać bez silnika. W ASO chcieli za to coś koło 500zł i bez silnika, a za wymiane chcieli 350zł. Możesz kupić podnośnik bez silnika bo silnik można odkręcić bez problemu i zalożyć ten co był. podnośnik nie jest przykręcany tylko nitowany. Ja to rozwiercałem i zpowrotem nitowałem. Udało mi sie. Działa do dziś już od 1,5 roku. Zajęło mi to około 2 godzin.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro jest temat o automatycznie wysuwanej szybie to napisze o moim przypadku. Otoz w chwili, gdy kupilem samochod (z Wloch) okno w ogole sie nie otwieralo, wiec zaprowadzilem go do pewnego magika. "Fachowiec" stwierdził, ze silnik nie dziala i jest do wymiany. Juz nie pamietam ile sobie za to zaspiewal, ale postanowilem sprawe wziac w swoje rece. Rozkrecilem cale drzwi i co sie okazalo... te plastikowe slizgi byly calkowicie rozwalone, a stalowa linka byla zablokowana takimi plastikowymi paskami, zeby szyba sie nie wysuwala!. Normalnie kopara mi opadla... jak mozna bylo zrobic taką fuszerkę (wloscy mechanicy), a nasz mechanik okazal sie zwyklym zlodziejem, albo w ogole nie sprawdził co w trawie piszczy.

Za slizgi zaplacilem 60 zlotych (od kolejnego zlodzieja), ale szyba w koncu działa.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam trochę inny problem jak otworzę szybę kierowcy na max i zamykam drzwi to ta szyba jest luźna i stuka w jakiś metal. Co to moze byc?? muszę to naprawić bo sie chlapie ta szyba jak drzwi od stodoły :decayed: Dodam że wystarczy trochę ją podnieść żeby sie wsunęła w uszczelki i jest dobrze.