kula 0 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Mam nowe klocki i tarcze i samochód ładnie hamuje przy normalnej spokojnej eksploatacji. Ostatnio jednak trochę "przypałowalem" kilka ostrych shamowań przed zakrętem i pedał hamulca stał się twardy jak kamień - zero skuteczności.Po paru chwilach znowu było OK. Czy to oznacza, że doprowadziłem płyn hamulcowy do wrzenia? Jeśli dobrze kombinuję to jaki płyn zalać, żeby maksymalnie ograniczyć ten efekt? Z tego co czytałem generalnie nie ma problemu z zalaniem płynu o wyższej temp. wrzenia, ale pisaliście też, że lepsze płyny błyskawicznie wchłaniają wodę i szybko tracą swoje właściwości. Pytanie jak szybko, bo wymienianie płynu np. co 3 m-ce jest bez sensu... Proszę dajcie mądrą radę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ykk 5 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 A nie jest czasem zapowietrzony..? :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtocki 1 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 twardy jak kamień przy zagotowaniu? a może masz problemy z serwem i pompa podciśnienia nie wyrabia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekce 1 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 twardy jak kamień przy zagotowaniu? a może masz problemy z serwem i pompa podciśnienia nie wyrabia? prawdopodobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kula 0 Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 A jak powinien zachowywać się pedał hamulca po zagotowaniu płynu? Rozumiem, że nie stwardnieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekce 1 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 A jak powinien zachowywać się pedał hamulca po zagotowaniu płynu? Rozumiem, że nie stwardnieć? trudno powiedzieć nigdy nie zagotowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtocki 1 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 mięknie - pojawiają się w przewodach pęcherzyki gazu z gotującego się płynu, czasem potrafi też przyhamowywać zacisk (objętość się powiększa i pcha tłoczek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN607 62 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 a jak dolać płynu jak odkręciłem korek to tam dziudka na 2mm jest?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się