Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Świecą się kontrolki, nie da się uruchomić silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpaleniem Audi :audi: A4 B5. Auto podczas deszczu stało pod blokiem, po ulewie wsiadłem w samochód odpaliłem i ruszyłem aby załatwic sprawe. Dojechałem na miejsce i auto nie chce odpalić a mianowice wszystkie kontrolki sie swieca, w aucie tak jak by rozrusznik nie kręcił! Pomocy !! Pomóżcie mi !! PS. NA poczatku niechciały mi włączyć się wycieraczki. Ale po czasie załapały . Co może być nie tak.!! :( :( :(:( :( :(

Opublikowano

kostka stacyjki może :mysli:

Opublikowano

Też mi do głowy przychodzi tylko kostka stacyjki, nie czujesz zmiany w przekręcaniu kluczyka wszystko ok ??

Próbowałeś "na popych" ? jeżeli by zapaliła to wtedy stacyjka, ewentualnie coś z rozrusznikeim ale z drugiej strony wspominałeś o wycieraczkach, tutaj by sie przypuszczenia zgadzały ponieważ jak przekręcasz na rozruch to kostka w stacyjce rozłącza wycieraczki wentylator i jeszcze tam coś ...

Pewnie sie w niej coś rozsypało...

Opublikowano

kostka stacyjki może :mysli:

może i tak być - spróbuj docisnąć kluczyk jak będziesz odpalał - wpychaj go po prostu przy odpalaniu - jak zapali to na pewno kostka - chyba że całkiem siadła to nic tylko wymiana w ciemno - sporo roboty ale koszt kostki znikomy, a na forum jest to opisane jak zrobić

Opublikowano

wiem ze to OT ale co z tymi Audi dzieje :blink: ?? az tak jakos osprzetu sie obnizyła :wallbash: ?? myslalem takie problemy sa typowe dla starych Alfa Romeo i Fiatow

Opublikowano
  • Autor
:confused4: :confused4: :confused4: Dzięki z pomoc wieczorem napisze czy to było to. Na razie dziękuje za pomoc
Opublikowano

wiem ze to OT ale co z tymi Audi dzieje :blink: ?? az tak jakos osprzetu sie obnizyła :wallbash: ?? myslalem takie problemy sa typowe dla starych Alfa Romeo i Fiatow

Jak sie przesiadłem z Audi 100 na A4 też się rozczarowałem.

Opublikowano
  • Autor

Sprawa rozwiązana :oklaski: była to wina rozrusznika(rozsypał się w drobny mak). Wszystkim dziękuje za pomoc. :audi::a4fan:

Proszę o zamknięcie tematu!