Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] zwiększone spalanie (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie bawmy sie w drugie miejsca po przecinku i niech będzie 8l/100 z klimą w mieście zbadałem już kilka razy od zapalenia się kontrolki do ponownego jej zapalenia rezerwy i nic nie sciemniam bo po co no chyba że dystrybutor oszukuje a tankuje cały czas na tej samej stracji ORLENU PB 95 przejechałem 178 km na 14 litrach :razz: (no ale ja raczej nie wstawiam w palnik no chyba że mam ochotkę). A dokładnie zbadam jak będe jechał do Niemiec w międzytankowaniach do pełna wtedy wynik będzie w 95% pewien

Opublikowano

Moja "audzinka" w miescie ok 8-9litrow ... autostrada o slicznej nazwie A4 predkosc ok 120km/h bez wiekszego deptania (poza wyprzedzaniem) ok 6,5 litra.

Opublikowano

A ja teraz wstawilem gaz:) sekwe, no i jesteb bardzo mile zaskoczony ;) tylko 1 l wiecej gazu mi pobiera:) nie oszczedzam,ciagle na klimie(taki okres) w miescie, i naprawde bez oszczedzania:) i wynik nie cale 17l na 100 !!! ALe ... przy gazioe jest tak ze zalancza sie przy temp 35C* wiec zawsze na rozgrzanym motorze no i nie jest to 10000% obliczenie bo jak wiadomo raz wejdz w butle 48L a raz 49,mimo wszytko fajnie jest zatankowac za 90 zł i zrobic prawie 300km :) bez ograniczen:)

Opublikowano

Gajzer, jeśli jeździsz dużo po mieście, na krótkich odcinkach to w zimę będziesz i tak zalewał benzynkę do pełna jak ja ;)

Opublikowano
Gajzer, jeśli jeździsz dużo po mieście, na krótkich odcinkach to w zimę będziesz i tak zalewał benzynkę do pełna jak ja ;)
Mysle ze nie bedzie konecznosci,tylko do pracy i z pracy mam krotki odcinek ;) jakies 600m :) zawsze moge isc z bucika a jak juz bede jechal gdzies do centrum to na 100% gaz sie zalaczy bo do 35 C momentalnie sie rozgrzewa mysle ze nawet w zime:) było by nie zdrowo dla silnika gdyby mnial z taka temp problemy nawet na Pb w koncu olej musi byc na tyle rzadki zeby wszedzie podocierał:)
Opublikowano

mi pali 1.6 po miescie 11-13 l a na trasie 8.5-10 :]

[ Dodano: 2006-07-05, 18:50 ]

dodam ze na lpg :]

Opublikowano

Mój audik - PB95 na trasie 8-9l/100 ,a w mieście 16l/100

:mrgreen: można powiedzieć ECONOMIC

Opublikowano

rob, nie no jak na taki silnik niezle osiagi! zauwazylem ze auta z "duzymi" silnikami maja to do tego ze trzeba malo przyciskac gazu zeby je rozpedzic przez co zmniejsza sie spalanie a kiedy chcemy mamy duzego buta pod stopa :]

wiadome ze spalanie bedzie ciut wieksze, ale za to mamy bezpieczniejsze auto przy wyprzedzaniu, bo aby nacisniesz i wyprzedzone :] ja to swoim 1.6 czasem sie boje wyprzedzac moze dlatego ze nigdy nie wyprzedzam na 3-ciego i z braku doswiadczenia ;]

Opublikowano
Mój audik - PB95 na trasie 8-9l/100 ,a w mieście 16l/100

można powiedzieć ECONOMIC

moj prawie to samo i jesem bardzo zadowolon tylko ze ja leje 97 , manual czy tiptronic?
Opublikowano

tylko automat :mrgreen:

Opublikowano

Śmiać mi sie chce jak piszecie że 1.6 pali na klimie 8l w mieście :mrgreen: co za bzdura :lol:

[ Dodano: 2006-07-08, 13:15 ]

nie bawmy sie w drugie miejsca po przecinku i niech będzie 8l/100 z klimą w mieście zbadałem już kilka razy od zapalenia się kontrolki do ponownego jej zapalenia rezerwy i nic nie sciemniam bo po co no chyba że dystrybutor oszukuje a tankuje cały czas na tej samej stracji ORLENU PB 95 przejechałem 178 km na 14 litrach :razz: (no ale ja raczej nie wstawiam w palnik no chyba że mam ochotkę). A dokładnie zbadam jak będe jechał do Niemiec w międzytankowaniach do pełna wtedy wynik będzie w 95% pewien

Zatankuj do Fulla i zrób setke po miescie i dolej znow pod korek wtedy wyjdzie wynik :smile: jak ja bym mial patrzec kontrolke od zapalenia do zgasniecia to mi 5 w miescie pali :wink:

Opublikowano

dajcie już spokój z postami w stylu "kto ile pali" bo nie o to mi chodziło zakładając ten temat :roll: Prosiłem o pomoc w sprawie spalania u mnie a takie wypowiedzi mi nie pomagają.

[ Dodano: 2006-07-08, 13:20 ]

niech w ogóle najlepiej któryś z modów zamknie ten temat bo znam już przyczynę usterki

• 2 lata później...
Opublikowano

Mi w mieście pali 12-13 litrów lpg a trasa ok 10 i też się nieraz dziwię że ktoś pisze że trasa 7-8 a miasto 10.

Nie wiem czy ci to pomoże mi niedawno też palił ok 15 w mieście jak się okazało padła mi listwa a konkretnie dwa wtryski się zapiekły i gaz się cały czas lał.

Ale wumieniłem listwe i spalanie spadło. :good:

Opublikowano

mi pali okolo 14.5 L w miescie trasa okollo 7 tylko ze ja mam w automacie audiczke przy ekonomicznej jezdzie,jak bylo cieplej to palila 12 nie wiem co jest nie tak na vagu niby ok wczesniej wyskoczył bład numer 17916,chyba trzeba by przepustnice wyczysćic :)