Opublikowano 3 Czerwca 200917 l Witam panowie czy ktoś z wlkp może pomóc przy adaptacji przepustnicy za pomoca VAG?Po czyszczeniu obr utrzymuja sie przy 1200/1400 potem schodza powoli.Bede wdzieczny za odpowiedzi.
Opublikowano 3 Czerwca 200917 l Witam panowie czy ktoś z wlkp może pomóc przy adaptacji przepustnicy za pomoca VAG?Po czyszczeniu obr utrzymuja sie przy 1200/1400 potem schodza powoli.Bede wdzieczny za odpowiedzi. podjedz na spocik Poznanski tam ci zapewne pomoga
Opublikowano 3 Maja 201016 l Nie będę zakładał nowego tematu więc podpinam sie pod dinozaura za pomocą vaga nie da rady usunąć błędu przepustnicy a dokładniej : "Address 01 ------------------------------------------------------- Controller: 8D0 907 557 T Component: 1.8L R4/5VT MOTR HS D05 Coding: 04001 Shop #: WSC 06335 2 Faults Found: 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings P1559 - 35-00 - - 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings P1559 - 35-00 - - Readiness: N/A " Próbowaliśmy też adoptować ... za każdym razem kończyło sie to niepowodzeniem . Gdzie szukać przyczyny ? Dodam że przepustnica była już czyszczona od wewnątrz jakimś preparatem ( ch... wie co to było ale przestał mi się zawieszac na obrotach i schodzić powoli do 950 rpm . )
Opublikowano 4 Maja 201016 l Nie będę zakładał nowego tematu więc podpinam sie pod dinozaura za pomocą vaga nie da rady usunąć błędu przepustnicy a dokładniej : "Address 01 ------------------------------------------------------- Controller: 8D0 907 557 T Component: 1.8L R4/5VT MOTR HS D05 Coding: 04001 Shop #: WSC 06335 2 Faults Found: 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings P1559 - 35-00 - - 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings P1559 - 35-00 - - Readiness: N/A " Próbowaliśmy też adoptować ... za każdym razem kończyło sie to niepowodzeniem . Gdzie szukać przyczyny ? Dodam że przepustnica była już czyszczona od wewnątrz jakimś preparatem ( ch... wie co to było ale przestał mi się zawieszac na obrotach i schodzić powoli do 950 rpm . ) jest duza szansa ze trzeba bedzie ja wymienic
Opublikowano 4 Maja 201016 l 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings Miałem ten błąd.Jest na niego sposób.U mnie pomogło ale... W skrócie... Demontujesz przepustnice podłączasz pod wtyczkę, następnie odkręcasz w niej taki czarny plastik(tam znajduje się potencjometr)trzeba poruszać tym potencjometrem tylko delikatnie ale do samego końca Teraz wchodzisz do vaga próbujesz usunąć błędy i wtedy adaptujesz. Opis dokładny jest na forum.Jak znajdę to Ci linka podeślę
Opublikowano 4 Maja 201016 l byłbym wdzieczny wczoraj spędziłem pół nocy przy szukajce a propos dolegliwosci AEB i nie bardzo mi sie chce zarwać kolejną nockę :gwizdanie:
Opublikowano 4 Maja 201016 l Witam. Oto link do tego błędu 17967 - Throttle Valve Control part (J338): Fault in basic settings Pamiętaj jednak żeby zrobić to bardzo ostrożnie!tam są 2 scieżki po których chodzą takie delikatne ząbki-łatwo je zepsuć. Pozdrawiam. Jak byś miał jakieś wątpliwości to pisz. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t89997.0.html;highlight=throttle+valve+control+part
Opublikowano 9 Maja 201016 l spróbowałem niestety dalej to samo ... no niestety ... przepustnica już prawie w drodze ... Polski wag wykazuje : 17967 Regulator wolnych obrotów - ustawienia pierwotne brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 17967 Regulator wolnych obrotów - ustawienia pierwotne brak osprzętu / nie związany ze sprzętem na poczatku myślałem że to przepływka ale po porównaniu kodów wychodzi że to dalej przepustnica
Opublikowano 10 Maja 201016 l A czy udało Ci się usunąć ten błąd na dłuższą chwilę.Ja kilkanaście razy próbowałem i w końcu usunąłem ten błąd na stałe. Jednak jeżeli Ci się to nie udało a uporczywie próbowałeś to przepustnica do wymiany. Okazyjnie możesz kupić na allegro do 100zł używaną możesz znaleźć . Pozdrawiam
Opublikowano 10 Maja 201016 l witam jesli moge pomoc to ja uzywam srodka do potencjometrow lub taki szybko schnacy do klockow hamulcowych. i zobacz czy nie uszkodziles jakiejs kostki w srodku bo jak jest za duzy luz pomiedzy tymi skalami w srodku to tez zle czyta.
Opublikowano 10 Maja 201016 l mam już ja w głębokim poważaniu ... nagrałem przepustnicę za 150 pln i mam nadzieję że bedzie działać i da się zaadoptować . Takie rzeźbienie w gównie to mi tylko ciśnienie podnosi ... z gówna bata nie ukręcisz . I tak kiedyś by ją trzeba było wymienić . :gwizdanie: